Події

Прокуратура хоче забрати у помічника нардепа 6,6 га лісу, які йому дала Житомирська ОДА за символічну плату

10 May 2016, 16:09

Прокуратура Житомирщини подала позов про припинення незаконного користування 6,6 га лісу, які отримав приватний підприємець.

Про це 10 травня повідомила прес-служба прокуратури області.

«Прокуратурою Житомирської області подано позов про визнання недійсним договору довгострокового тимчасового користування лісовою ділянкою загальною площею 6,6 га у Коростишівському районі та її повернення постійному користувачу. Установлено, що у 2016 році, на підставі неправомірного розпорядження, погоджено надання місцевому приватному підприємцю для довгострокового тимчасового користування 6,6 га лісу на території Квітневої сільради Коростишівського району Старосілецького лісництва «ДП Коростишівський лісгосп АПК» для культурно-оздоровчих, рекреаційних і туристичних цілей. У подальшому, без вилучення ділянки у постійного користувача – ДП «Коростишівський лісгосп АПК» обласного КП «Житомироблагроліс», укладено договір довгострокового тимчасового користування терміном на 49 років цією ділянкою з орендною платою – 1 долар США за 1 га на рік по курсу НБУ», - йдеться у повідомленні.

Прокуратура вважає, що землю лісового фонду надано з порушенням Лісового та Земельного кодексів України, без дотримання законодавчо визначеної процедури передачі у довгострокове тимчасове користування лісів та без визначення у встановленому законом порядку плати за спеціальне використання лісових ресурсів. Наразі позов перебуває на розгляді у суді.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до розпорядження губернатора Сергія Машковського від 29 лютого 2016 року, підприємець Валерій Варивода отримав у довгострокове тимчасове користування терміном на 49 років лісову ділянку площею 6,6 га «для культурно-оздоровчих, рекреаційних, спортивних, туристичних і освітньо-виховних цілей». у 2014 році мешканець Коростишева Валерій Якович Варивода балотувався в народні депутати по округу №66 (Малин) як самовисуванець. Пізніше його підтримало «Об’єднання «Самопоміч». Політолог Вадим Карасьов пророкував перемогу Вариводи, але за результатами виборів він посів на окрузі №66 четверте місце, а переміг Павло Дзюблик («Народний фронт»). Зараз Варивода є помічником нардепа Дзюблика на громадських засадах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі