Культура

Юні таланти з Житомирської області стали лауреатами Всеукраїнського огляду-конкурсу «Нові імена України – 2016»

26 November 2016, 14:56

У Києві відбувся XXIX Всеукраїнський огляд-конкурс за програмою Українського фонду культури «Нові імена України – 2016», лауреатами якого стали юні таланти з Житомирської області.

Про це Житомир.info повідомив головний спеціаліст управління культури Житомирської облдержадміністрації Сергій Осіпов.

«Щорічно в місті Києві у Всеукраїнському огляді-конкурсі за програмою Українського фонду культури «Нові імена України» можуть брати участь юні та молоді таланти від 6 до 18 років, які пройшли регіональні та обласні тури. В цьому році у Всеукраїнському огляді-конкурсі взяли участь біля 140 учасників з різних областей України, з них 48 стали лауреатами. Конкурс проходив два дні: 22 листопада та 23 листопада 2016 року, церемонія нагородження відбулася 24 листопада 2016 року о 14.00 в Золотій залі Українського Фонду культури. Житомирську область у м.Києві представили переможці обласного етапу, які стали лауреатами та дипломантом 29-го Всеукраїнського огляду-конкурсу «Нові імена України – 2016», - інформує обласне управління культури.

Лауреатами стали:

Номінація «Інструментальне виконавство»

Дует скрипалів Бердичівської музичної школи у складі: Федун Анни, 2003 р.н., Лясковець Марії, 2003 р.н., викладач Марців І.М.

Номінація «Образотворче та декоративно прикладне мистецтво»

Кравчук Анастасія, 2002 р.н. - учениця Андрушівської школи мистецтв, викладач Чупринська Л.В.

Номінація «Поезія»

Кухарець Лілія, 1999 р.н. - екс-учасниця Літературно-поетичного гуртка «Молода надія» Ліцею №25 м. Житомира, керівник Рудак М.А.

Диплом в номінації «Народний вокал» отримала Ватаг Леся, 2003 р.н. - учениця Бердичівської музичної школи, викладач Бузі І.В., концертмейстер Щебетюк Н.Ф.

Довідково: Програма Українського фонду культури «Нові імена України» діє з 1991 року. Програма спрямована на виявлення і підтримку юних та молодих мистецьких талантів усіх видів і жанрів творчої та виконавської діяльності в галузі літератури, музики, образотворчого мистецтва та народної творчості. Окрім того, надається допомога у навчанні, в удосконаленні професійної майстерності.

 

Фото з сайту управління культури

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі