Здоров'я

Спалах коронавірусу в райцентрі Житомирської області: компанія відсвяткувала повернення друга з-за кордону

8 April 2020, 13:56

У райцентрі Малин спалах зараження на коронавірус відбувся через те, що компанія відсвяткувала повернення свого товариша з-за кордону.

Про це 8 квітня на брифінгу сказав голова Житомирської облдержадміністрації Віталій Бунечко.

«Від учорашнього дня у нас 27 хворих, окрім того сьогодні перевіряється лабораторним центром 22 підозри на коронавірус. Ми зараз маємо ситуацію, що це вже не люди, які привезли цю біду до нас в Україну з-за кордону, а це контактні особи, які контактували з хворими, які контактували з тими, хто приїхав з-за кордону. Мене більше всього вразив факт, коли в Малині зібралася компанія відсвяткувати приїзд свого товариша з-за кордону і зараз ми маємо спалах – 8 випадків у Малині», - повідомив голова ОДА.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Микола Суслик розповів про подібну ситуацію в Бердичівському районі.

«В одній сім’ї син свідомо контактував з людиною, яка приїхала з-за кордону, і на сьогоднішній день захворіла його мати, вона у важкому стані», - розповів начальник УОЗ.

На брифінгу голова облдержадміністрації розповів про плани ізоляції двох райцентрів – Малина та Бердичева.

«Сьогодні у Малині, де у нас найбільше виявлено фактів, працює комісія ТЕС та НС, там працює перший заступник голови Володимир Федоренко, там знаходиться начальник головного управління Нацполіції, вони зараз вивчають ситуацію по дотриманню норм карантину і будемо на комісії приймати рішення щодо можливого взяття міст Малин та Бердичів у санітарне кільце з абсолютним обмеженням в’їздів-виїздів до цих міст. Рішення ще остаточно не прийняте», - наголосив Віталій Бунечко.

Нагадаємо, за минулу добу (7 квітня 2020 року) в Житомирській області підтвердили 13 нових випадків захворювання на коронавірус, з яких 4 – у Малинському районі (чоловік 52 роки, жінка 45 років, чоловік 56 років, жінка 57 років), 3 – у Бердичівському районі (жінка 76 років, жінка 79 років, жінка 45 років).

Як повідомляв Житомир.info, за даними Центру громадського здоров'я України, станом на 9.00 8 квітня 2020 року в Україні підтверджено 1668 випадків, з них 21 у Житомирській області, з яких 8 – у Малинському районі, 7 – у Бердичівському районі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ОДА коронавірус Малин Бердичів Бунечко Суслик  
Матеріали по темі