Місто

Нові білоруські тролейбуси освятили і 11 вересня випустять на маршрути в різні мікрорайони Житомира

10 September 2020, 17:12

До КП «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» прибули 11 тролейбусів, які вже з 11 вересня мають вийти на лінію. За словами заступника міського голови Олександра Шевчука, нові тролейбуси з'являться на всіх маршрутах.

«Сьогодні ми отримали другу партію тролейбусів від білоруського виробника «Белкомунмаш» у кількості 11 штук. На сьогодні всі тролейбуси пройшли повністю ТО, застраховані, установлена на всіх система АСОП, у цьому випадку валідатори для безготівкового розрахунку. Від завтра всі ці 11 тролейбусів, загальна кількість буде вже 16, вийдуть на дороги нашого міста. Основні маршрути, які будуть задіяні - це практично на всіх маршрутах невелика кількість для того, щоб не створювати привілей якомусь районів. Завтра буде на №1, №2, №3, №4, №15 практично на кожному маршруті по два-три нові тролейбуса. Думаю, коли ми отримаємо всю кількість тролейбусів, всі 50 штук, то як мінімум один мікрорайон буде повністю оновлений, ходитимуть тільки нові тролейбуси. Отримання другої партії планується на середину жовтня», - говорить заступник Житомирського міського голови Олександр Шевчук.


Нові тролейбуси частково замінять старий рухомий склад – пояснює Олександр Шевчук.

«Ми від завтра поступово починаємо нарощувати кількість тролейбусів. Оскільки у нас закрита вулиця Велика Бердичівська, виникають невеликі проблеми з виїздом з деяких районів – Крошня та мікрорайон Польова. Тому завтра мікрорайон Крошня буде збільшено на чотири одиниці, а мікрорайон Польова – на дві одиниці, думаю, ми все-таки вивеземо нашого пасажира. Хотів би ще раз сказати, що на сьогодні ще діють карантинні заходи щодо обмежень, на сьогодні кількість пасажирів повинна бути обмежена. Тому потрібно з розумінням ставитися до кількості пасажирів, яку перевозять, і прошу наших пільговиків по можливості утриматися від поїздок в ранішню годину пік», - каже Олександр Шевчук.

Водити зелені тролейбуси будуть 50 водіїв, які пройшли навчання.

«Ті, хто більш працює, має великий стаж та досвід, може передати свої знання іншим молодим спеціалістам, їм надаємо кращий рухомий склад. Представники з Білорусі з заводу приїжджали і ми навчалися разом, як по вулицях Житомира, так і вивчали саму базу нового тролейбуса», - розповідає заступник начальника депо з експлуатації Сергій Корнічук.

Самі водії не приховують радість від нових тролейбусів, за їх словами, працювати буде комфортніше.

«Тут набагато тихіше, все набагато краще, я дуже задоволена, що попала в категорію, якій дали новий тролейбус. Тут є хороший обігрівач в салоні, хороші обігрівачі в кабіні, тому буде набагато тепліше й зручніше і пасажирам, і водію», - ділиться водій тролейбусу Ірина.

Фоторепортаж про 11 нових тролейбусів дивіться тут

Нагадаємо, вранці 19 червня 2020 року до Житомира прибули два перші білоруські тролейбуси (загалом перша партія – це 5 одиниць транспорту). 6 серпня до Житомира привезли два нові тролейбуси з Білорусі з другої партії закуплених. 18 серпня Житомир.info дізнавався, чи вплинуть загальнонаціональні страйки в Білорусі на поставку нових тролейбусів до Житомира.

Як повідомляв Житомир.info, 14 червня 2019 року Житомир підписав грантову угоду з ЄБРР по кредиту у 10 млн євро на 50 нових тролейбусів. Тендер на закупівлю 49 одиниць електротранспорту для Житомирського ТТУ був оголошений 9 квітня 2019 року. 3 жовтня 2019 року в рамках Другого форуму регіонів України та Білорусі тодішній в.о. директора комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» Максим Манухін та представник ВАТ «Управляюча компанія холдингу «Белкомунмаш» Дмитро Парков підписали договір щодо закупівлі 49 нових тролейбусів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: тролейбус ТТУ Шевчук транспорт  
Матеріали по темі