Економіка

В Житомирской области не осталось ни коров, ни свиней, а предприятия работают на сырье из Бразилии, Англии и Дании. Фоторепортаж

16 December 2008, 17:40

ВАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат» збудований ще у 1966 р.. Підприємство є одним із головних наповнювачів міського бюджету, адже тільки у 2008 році до казни міста надійшло майже 2 млн. грн. Саме завдяки продуманій політиці керівництва та власників інвестиції постійно вкладаються в обладнання, оновлення технологічних ліній.

         За словами директора Василя Дорожа, який керує м’ясокомбінатом майже 20 років, основне завдання в умовах економічної кризи – зберегти виробництво, трудовий колектив за рахунок забезпечення високої якості продукції, вистояти серед великої кількості конкурентів на продовольчому ринку. Середньомісячна заробітна плата 492-х працюючих становить 1129 грн. Тільки в цьому році завдячуючи сумлінній праці професіоналів підприємством реалізовано м’ясо-ковбасної продукції більш як 80 видів на суму 280 млн. грн.. Понад 1 млн. грн. ПДВ надійшло до державного бюджету. Вироби комбінату відомі широкому колу споживачів як в Україні, так і за її межами. Вона є постійним учасником і дипломантом республіканських виставок.

Адміністрацію підприємства турбує той факт, що з 1600 тонн реалізованих ковбасно-копчених виробів лише 260 тонн продано у торгівельну мережу міста. За словами директора, місцеві виробники зацікавлені в тому, щоб їх продукція мала пріоритети в місті. Василь Олександрович сподівається, що міська влада підтримає місцевого виробника, як це робиться у сусідніх областях. Поки що Василь Дорож вважає помилкою рішення міської ради щодо продажу 2 об’єктів комунальної власності, де раніше знаходились фірмові магазини м’ясокомбінату і продукція в них продавалась за помірними цінами.

         Останнім часом через зменшення об’ємів випуску продукції адміністрація вимушена була відправити у відпустку без збереження заробітної плати 40% працівників.

         Своїми планами щодо подолання існуючих проблем поділилися голова наглядової ради ВАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат» Ігор Сопєлкін. Зокрема, Ігор Сергійович зазначив, що підприємство змушене працювати на імпортній сировині з Бразилії, Англії, Данії, адже в Україні поголів’я худоби скоротилось до критичних розмірів. Тому підприємство залежить і від курсу світової валюти і від фінансово-економічної ситуації в Європі, повідомляє Новоград-Волинська міська рада.

Але, не дивлячись на негаразди, комбінат працює, оновлюється асортимент продукції, встановлюється сучасне обладнання, зроблено запас сировини на 3-4 місяці. У найближчих планах – ефективно використовувати роботу магазину при м’ясокомбінаті, зацікавлювати споживача високою якістю та проведенням різноманітних акцій.

Підводячи підсумки зустрічі представників міської влади, підприємців, ЗМІ на ВАТ «Новоград-Волинський м’ясокомбінат», заступник міського голови Сергій Колотов зазначив, що міська влада докладатиме зусилля для більш тісної співпраці з місцевими підприємцями-виробниками, сприятиме продажу їх продукції на прилавках новоград-волинських магазинів. Пріоритет має надаватись тим, від кого залежить наповнення міського бюджету та забезпечення роботою, стабільним заробітком жителів міста.

Для гостей було проведено дегустацію 48 видів виробів м’ясокомбінату. Під час відвідання одного із найбільших в області підприємств харчової галузі, члени ради підприємців міста М.П. Шавловський, І.В. Гриценко висловили свої пропозиції щодо відкриття фірмового магазину м’ясокомбінату в мікрорайоні „Болгарбуду”.

Наступна зустріч такого формату запланована на ВАТ «Новоград-Волинський хлібозавод».

 Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі