29 March 2024, 11:03 Житомир: °C
Роман Кравчук
Громадський активіст

Сепаратизм від заступника губернатора

Чтоб люди видели: где у людей прозрачно - они не боятся этого, а где у людей шахрайство, которые живут для себя - то, что мы и делаем. Все результаты на лицо.

Це коментар Олександра Зуба після першого дня роботи. Відео доступне тут

Олександра Зуба, якого 12.01.2015 в приміщенні ОДА вибрали повністю нелегітимним способом. Вибрали в переважній більшості люди, що не мають ніякого відношення до волонтерського руху. Люди, що в минулому займались криміналом. Але і люди, що представляють незначну частину всіх справжніх волонтерів

Вибрали - і відразу самі учасники цих зборів зажадали зробити інспекцію по місцям збору допомоги, яка відбувалась в стилі нальотів 90х років: прийшли і просто відібрали скриньки з коштами.

Недаремно ж «активний житомирянин» і пройдисвіт Федірко на тому ж відео відверто каже «Барахло – це таке, а от гроші повинні стікатись у одну касу» у відповідь на звинувачення та кивки в його сторону сидячого поруч з ним громадянина «А нє так, Фєдя прієхал – мнє нада 10 тисяч, мнє нада 20 тисяч».

Недивлячись на шлейф з темного минулого та просто жахливі статті Кримінального кодексу, які нещодавно оприлюднив сайт «Житомир.інфо» - беззаперечним є факт допомоги ГО «Майдан» та Олександра Зуба для АТО

Тоді для чого було розігрувати спектакль з сумнівним голосуванням і відвертим рекетом скриньок? Невже для того, щоби контролювати і давати Фєді коли він вимагатиме чергові 10-20 тисяч. В контрольованому криміналом бурштиновому промислі грошей в сотні раз більше і збір такої суми волонтерами займе не одну неділю. 

Ні на зборах в ОДА, ні під час цієї виїзної інспекції дійсно надважливі питання координації між волонтерами ні разу не піднімались.

Якщо для підтримки законності – то чому відверто незаконними методами і без представників правоохоронних органів?

Чому серед контролюючих від учасників бойових дій був лише «Айдар», який першим з українських батальйонів Amnesty International звинуватили ще влітку у військових злочинах та мародерстві? І відповідно чому не було представників 95ї, 30ї, 26ї бригад, що дислокуються у нас в області?

Чому серед учасників цієї інспекції крім криміналітету була Галина Чижова? Хто не знає – саме вона намагалася 9.12.2014 зірвати виділення міськрадою 49 земельних ділянок учасникам АТО та загиблим, що пройшли попередні громадські слухання в ОДА за участю, крім громади, губернатора та керівника Державного агентства земельних ресурсів області. Діти якої проживають у Москві, платять податки, на які країна-агресор купляє патрони для вбивств наших хлопців на сході України. Яка вищала на всю Михайлівську «Шахраї», хоча весь склад цієї інспекції визнав що в них все прозоро, запитань немає і доступ до скриньки матимуть лише члени організації, печатка якою стоїть на пломбі, а саме «Рух АВТОМАЙДАН Житомир». І яка взагалі не є ні волонтером, ні представником якоїсь громадської організації. Принаймні, вона категорично відмовляється надати відповідь кого саме вона представляла в ОДА.

Пояснення всім цим діям просте – це дискредитація та знищення волонтерського руху, який стоїть кісткою в горлі як владі, так, в першу чергу, самим сепаратистам зі Сходу. Адже ні для кого не секрет, що без волонтерів цю війну ми б вже давно програли. І тепер цей рух намагаються знищити люди, які не десь там на Донбасі,а поряд з нами.

Тому ми повертаємося до головного організатора цього дійства – т.в.о. заступника губернатора по гуманітарним питанням Ярослав Лагута. Саме він запросив цю «публіку» в ОДА, саме він вів ці 3 засідання і саме він мовчав і цим «благословив» псевдоголосування, що привело до такого суспільного резонансу. Саме він на свому представленні ще влітку обіцяв всю свою зарплату перераховувати на потреби АТО – і до цього часу не перерахував.

То може він звичайний сепаратист, який вміло використав амбіції та недалекоглядність деяких людей, зігравши відверто на руку Кремля синхронно з активізацією бойових дій на Сході?

Пі.сі. процитую результат від активістів ГС «Час Змін» - Милиция двойное дно ни в одном ящике не нашла...Зубу надо очки купить!!!!