24 April 2024, 23:22 Житомир: °C
Роман Кравчук
Громадський активіст

Рік Майдану. Сутність нової влади.

Вони нас мають за баранів. Яким, зібравши як отару, можна розповідати маячню та нісенітниці.


Депутат від БПП Розенблат може довго казати, що це так важко бути депутатом, займатись змінами і підсумувати, що нічого в нього з депутатством щось не виходить. Сказати, що в залі сидять організатори тітушок - і побоятися на неодноразову вимогу вказати хто саме. Продемонструвати, як у ВР отримують зарплату в ... конвертах та щойно надрукованими банкнотами. Писати заклики заспокоїтись та про некритичну ситуацію у Дебальцевому, коли 3 дні назад в Луганському ми чули постійні артилерійські обстріли під час їхнього перемиря від Порошенка, а через декілька годин після нашого відїзду гасили по хлопцям, яких ми провідували. Цікаво, він знає, що за час перемиря вбили сотні наших військових? І чому ми маємо бути спокійними, коли гинуть найвідважніші з нас? 

Губернатор Машковський може розповідати, що фактів корупції немає (хоча Сухомлин пише про неодноразове нецільове використання бюджетних коштів міста), хлопці, які щойно повернулись з передової мають записатись в добровольці (!!!), а відношення до кредиту в 10 мільйонів гривень, матеріали по якому бачив весь фейсбук, він "не має" - всього-навсього поручитель. І МРТ вони ось-ось куплять - через місяць бездіяльний Француз таки збере засідання облради з комуністів і старих пердунів, яким начхати, що долар сьогодні вже по 30 і на цей МРТ тепер треба коштів в раза 2 більше ніж передбачалось. Кошти ж не їх. Куди поспішати. І не їх діти чи брати стають на цій війні 300ми, яким вкрай потрібні ці медичні дослідження і які коштують в наших приватних клініках майже найдорожче в країні. 

Заступник обласного прокурора вчергове скаже, що справи розслідуються і ось-ось, можливо, їх таки дорозслідують. Сам прокурор на трибуну вийти не наважиться.

В.о. начальника УМВС області Полковніков, якого з ганьбою вигнав тернопільський губернатор за корупцію, принесе товстенну книжку з коментарями до кримінального кодексу і ... почне тупо виривати фрази з контексту !!! Такого відвертого і цинічного маніпулювання фактами взагалі в житті не бачив. Йому показують, що чорним по білому розписано про склад злочину з усіма сторонами справи - він каже НІ. Йому аргументовано кажуть, що слідчий Іванисько зфабрикував і закрив 2 різні кримінальні справи по активістам, не опитавши свідків і підтасувавши матеріали - він його захищає і каже, що це найкращий слідчий, який на всі запитання перед цим відповів або "я не знаю" або "я так захотів", і тому ми його захищатимемо, не дивлячись ні на що. Син депутата Ткаченка здійснює напад на журналіста прямо в холі міськради перед камерами і на очах всіх присутніх - це відвели планшет в сторону і взагалі втрутились в його особисте життя. Неповнолітніх розвозять по райцентрам, 5 годин знущаються і не допускають адвокатів та рідних - зате в нас відсоток розкриття злочинів аж 49!

Вся ваша сутність, владо, стала швидко зрозумілою - вас не Янукович і вибудована ним система не влаштовували. 
Вас не влаштовувало, що у владних кабінетах не ви. Для того ви й лізли рік назад на сцени та перед камери, щоби обдурити оточуючих своєю нібито опозиційностю, принциповістю та чесністю. 
Все інше, як корупція, дерибани, міліцейське свавілля і т.д. для вас звичне, рідне і прийнятне. 
Тому й до цього часу ніхто ні за що не покараний і сподіватись на зміни від вас не варто. 

Тільки через таких як ви Україна може зникнути. Чи синок комуніста і аж почесного громадянина м. Житомира Острожинський випадково залишив посаду керівника такого важливого нині управління цивільного захисту ОДА після трьох років протирання штанів, нагадавши присказку про корабель та щурів?

P.S. Найогидніше, що деякі виступаючі сьогодні в ОДА на річниці вбивства героїв і є звичайними баранами та пристосуванцями зі своїми розповідями про цукор, маршрутки та хвалебними одами пані Цимбалюк, яка не постидалась на папері побудувати дитячий майданчик і списати на це депутатських 5 000 грн.