25 April 2024, 07:45 Житомир: °C
Роман Кравчук
Громадський активіст

Чергова ширка з регіоналами

Сухомлин та Чиж злились з нащадками Януковича з Партії Регіонів, якими так люблять лякати пересічних українців коли це вигідно.

Іншої можливості проштовхнути сьогоднішні питання у об'єднання БПП та Самопомочі просто не було. 

Батьківщина не голосувала, радикали вустами заступника фракції відразу висловили своє обурення черговим "договорняком", Cвобода сперечалась з заступником місцевої Самопомочі.

Потенційним таємним союзником міг стати лише Оппозиційний блок. Що і відбулося. (Про що не напише Житомир.інфо і не обуряться ручні активісти як було дві неділі тому в ОДА під час ширки БЮТ і Свободи з оппоблоком)

Не знаю деталі тих домовленостей. Припускаю, що оппо-депутати, які з нетерпіння очікують на неминучий реванш, могли це зробити і "безкоштовно". 

Ну а маючи більшість, можна проштовхнути кого завгодно.

І начхати, що кандидатура секретаря, що відкрито поцупила вишукані двері, яким сто років, йде в розріз з передвиборним гаслом "Житомир культурний". Що цей секретар декілька років тому "кинув" інвесторів з Прибалтики, чим доклався в скарбничку інвестиційної непривабливості України. Нічого страшного, Сухомлин нових інвесторів має.

Заступником мера тепер буде адвокат регіонала, організатора тітушок та підпалів авто незручних журналістів Ревеги. Той, що землю в рекреаційній зоні річки Тетерів біля Скелі Чацького свого часу прихопив. 

Тому й не треба нікому знати хоча б тези програми нових профільних заступників. Все й так проголосують. Навіть якщо в списках членів виконкому Півоварова, яку підтримали вже в минулому затяті опоненти з тоді ще ДемАльянсу Ткачук та Фурлет. Креатура, до речі, Оппо блока

Ну а невдала спроба Юлії Демчук захистити колишній чисельний склад виконкому з 43 осіб не знайшла підтримки по одній простій причині - колишніх кримінальних елементів та різних кухарок ніхто у владі бачити не хоче. А спільну позицію про обовязковість вищої освіти та відсутність приводів до правоохоронних органів так і не вдалося ні виробити, ні озвучити. 

Суцільні договорняки та свої власні шкурні інтереси - такий "діагноз" нового складу міської ради. Пошвидше проголосувати, без обговорення - у більшості бізнес простоює, інші не мають "стержня".

Проте, враховуючи, що з 450 депутатів Верховної Ради свою незалежну позицію мають лише 15 чоловік з нової Антикорупційної платформи, з наших 42 має бути один-два. Ним сьогодні виявилась Ірина Ярмоленко. Такий необхідний ковток свіжого повітря. 

Ну і наостанок. Сьогодні в Одесі активісти змусили написати заяви про звільнення за власним бажанням суддів, які лише намагались відпустити сепаратистів.

Порівняйте з Житомиром. В четвер житомирські судді відпустила сепаратиста з ДНР, а в пятницю ці ж судді вішали локшину активістам. Успішно вішали. Успішно на своїх посадах працюють далі.

Добра Вам.

Успіхів новим адекватним заступникам Ткачуку та Хренову.