Місто

На Житомирському водоканалі побудують завод, який очищатиме воду харчовою сіллю

12 January 2012, 17:15

12 січня в Житомирі заступник мера Микола Боровець, керівник КП «Житомирводоканал» Леонід Башинський, генеральний директор ПрАТ НВФ "Екологія України" Людмила Мітіогло та представники Grundfos Mater Treatment GmbH - німецької фірми-постачальника обладнання презентували проект нового міні-заводу по виробництву гіпохлориду натрію, який використовується при гідролізній технології очистки води.

«Житомирський водоканал завжди був родоначальником моди в водопровідному господарстві України і сьогодні ми одні з перших реалізуємо проект модернізованої водоочистки за допомогою гіпохлориду натрію. В рамках даного проекту в кінці березня або на початку квітня ми відкриємо підприємство по виробництву гіпохлориду, який плануємо використовувати не лише для власних потреб по очистці води, а й, можливо, для реалізації його серед інших підприємств», - повідомив в.о. директора КП «Житомирводоканал» Леонід Башинський.

Заступник мера Микола Боровець зазначив, що при виборі нового проекту по очистці води враховувалося декілька факторів, серед яких важливим є застосування менш небезпечних компонентів гідролізної технології очистки води. Гіпохлорид натрію виробляють з харчової солі, транспортування та зберігання якої значно безпечніше, ніж хлору. Разом з тим, гіпохлорид натрію має таку ж довготривалу ефективність в дезінфекції, як і хлор.

«Ми працюємо в рамках державної програми «Питна вода», яка існує вже декілька років, але до цього часу не реалізувалася на регіональному рівні. Фінансування нашого проекту по створенню заводу з виробництва гіпохлориду натрію складає 5,4 млн. грн., з них лише 1,4 млн. грн. – це кошти міського бюджету, решту коштів ми отримали в рамках державної програми «Питна вода». На сьогоднішній день проект повністю оплачений і чекає на реалізацію», - повідомив Микола Боровець.

Нагадаємо, заступник мера Микола Боровець каже, що загрози припинення діяльності житомирського водоканалу немає, підприємство не залишиться без реагентів чи паливно-мастильних матеріалів.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі