Політика

Присутність житомирських студентів на мітингу 15 травня будуть перевіряти за списками, - ВО «Свобода»

15 May 2013, 11:37

 Влада примушує житомирян йти на «антифашистський» мітинг.

Про це Житомир.info повідомили у Житомирській обласній організації ВО «Свобода», до якої надійшли численні звернення від житомирян, зокрема – працівників бюджетних установ та студентів.

«Адміністрація нашого університету повідомила, що ми повинні взяти участь 15 травня о 16:00 у мітингу щодо визнання 9 травня Днем перемоги, а не днем скорботи за загиблими. Адміністрація прямо повідомила, що присутність студентів обов'язкова і буде перевірятися за списками», - цитує прес-служба «Свободи» звернення студентів Житомирського державного технологічного університету.

«Вважаємо, що це є намаганням відродити совєцькі паради, куди людей примусово зганяли компартійні діячі. Ті часи вже давно минули, чого ніяк не збагнуть колишні комуністи, які сьогодні є очільниками Партії регіонів в області. Хочу нагадати чиновникам із минулого, що такі дії є грубим порушенням конституційних прав і свобод громадян та тягнуть за собою відповідальність згідно з українським законодавством. Закликаю громадян, яких примушують до участи у провладному мітингу, не боятися тиску та повідомляти правоохоронним органам про незаконні дії. Режим розуміє, що люди добровільно сьогодні виходять лише на антивладні протести. Тому вимагаємо від місцевої влади утриматися від подібної практики, оскільки суспільство готове дати оцінку таким діям. І підтвердженням цьому є велелюдні акції «Вставай, Україно!», що збирають десятки тисяч українців по всій державі», – заявив голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода» Сидір Кізін.

Як повідомляв Житомир.info, 15 травня біля приміщення Житомирської облдержадміністрації встановили сцену для проведення антифашистського мітингу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі