Політика

Тетяна Монтян у Житомирі: Від переміни рил біля корита життя не покращується

14 January 2014, 13:54

 Як керувати спільною власністю і вирішувати майнові суперечки розповідала житомирянам відома правозахисниця  Тетяна Монтян.

13 січня на майдані Корольова вона прочитала лекцію на тему «Керування спільним майном». Юриста запросили організатори проекту Відкритий Університет Житомира.

В основному Тетяна Монтян говорила про житлово-комунальну сферу, зокрема розказала про переваги та ризики створення ОСББ. Торкнулася також болючої теми розділення майна після розлучення та поділу спадку.

Щоб послухати лекцію на майдан Корольова прийшло більше сотні житомирян. Після виступу люди задавали питання про те, як вирішити особистісні суперечки та спірні майнові проблеми з ЖЕКом і міською владою. Тетяни Монтян переконана: допоки у нас не буде прозорих механізмів для розподілу майна на державному рівні проблеми виникатимуть і надалі, тож міняти треба систему.

«Основна теза – від переміни рил біля корита життя не покращується. Ми вже це проходили у 2004 році. Треба міняти правила гри, а саме алгоритми ухвалення легітимних колективних рішень», - підсумувала Тетяна Монтян.

Виступ Тетяни Монтян у Житомирі

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі