Політика

Депутатка Житомирської облради, яка займається благодійництвом, три роки поспіль не мала ніяких доходів, а у 2023 році – 14 тис. грн

5 April 2024, 10:30

Депутатка Житомирської обласної ради Наталія Онуфрієнко, яка була обрана від ОПЗЖ, а зараз позафракційна, задекларувала за 2023 рік 14 тис. 064 грн доходів.

Виправлену декларацію Онуфрієнко оприлюднила 4 квітня.

Доходами депутатки були нарахування від банків: «Таксомбанк» - 1643 грн (189 - дохід у вигляді осн. суми); «Сенс банк» - 5182 грн (189 - дохід у вигляді осн. суми), 7239 грн (126 - додаткове благо).

Згідно з Довідником ознак доходів фізичних осіб:

за ознакою доходу «126» відображається дохід, отриманий платником податку як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 ПКУ), зокрема, у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності;

за ознакою доходу «189» відображаються інші доходи, зокрема, основна сума боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності та сума процентів, комісії та/або штрафних санкцій (пені), прощених (анульованих) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним із процедурою його банкрутства, до закінчення строку позовної давності.

В декларації вказано, що Наталії Онуфрієнко з вересня 2015 року належить 25% будинку у Бердичеві загальною площею 57 кв.м, також їй належить благодійний фонд «Онуфрієнко-діти» (зареєстрований у 2016 році) і громадська організація «Онуфрієнко-діти» (зареєстрована у 2017 році). В реєстрах є інформація, що Наталія Онуфрієнко є керівницею і співвласницею центру ранньої медико-соціальної реабілітації дітей «Онуфрієнко-діти», але в декларації про це не згадується.

На своїй Facebook-сторінці депутатка облради постійно публікує інформацію про надання благодійної допомоги власним фондом, також там зазначено, що вона працює директором Центру реабілітації дітей «Онуфрієнко-діти» (про це зазначено і на сайті облради) і є помічницею народного депутата – Юрія Павленка (обраний до Верховної ради від ОПЗЖ) на громадських засадах, тобто без офіційної зарплати.

Зауважимо, що в деклараціях, які подає Наталія Онуфрієнко, з 2020 року відсутня інформація про будь-які доходи, за які кошти живе жінка з двома дітьми – не відомо. В оприлюдненій 31 березня декларації за 2023 рік також була відсутня інформація про доходи.

Нагадаємо, 15 березня 2022 року було ухвалене рішення про припинення фракції партії «Опозиційна платформа – За життя» в Житомирській обласній раді і всі сім депутатів від ОПЗЖ стали позафракційними.

Як повідомляв Житомир.info, шість депутатів Житомирської обласної ради станом на 2023 рік були мобілізовані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: декларація Онуфрієнко дохід благодійність ОПЗЖ  
Матеріали по темі