Місто

Майже третина комунальних підприємств Житомира перебуває у стані ліквідації

23 April 2014, 12:11

У Житомирі станом на 1 квітня 2014 року нараховується 62 комунальних підприємства, з них у стадії ліквідації перебувають 19, ще 2 – недіючі.

Про це 22 квітня на брифінгу з підведення підсумків виконання міського бюджету у 1 кварталі 2014 року повідомив директор департаменту бюджету та фінансів Житомирської міської ради Сергій Гаращук.

41 комунальне підприємство визнане економічно активним.

«Комунальні підприємства міста формують майже 25% надходжень другого кошику бюджету міста. Розроблена ефективна, на мій погляд, система управління ними, затверджуються фінансові плани, доводяться конкретні показники, проводиться виважена тарифна політика. Перед кожним керівником поставлене завдання – отримання прибутків. І апріорі жодне комунальне підприємство не має бути збитковим», - сказав Гаращук.

Однак є три підприємства, - водоканал, трамвайно-тролейбусне управління і теплокомуненерго, - які залежать від тарифної політики держави і є стабільно збитковими, - наголосив доповідач.

«Решта 39 комунальних підприємств стабільно приносять місту прибутки. Загальним результатом їх діяльності у 2013 році став прибуток у розмірі 1,9 млн. грн. Зі збитками спрацювали усього 9 комунальних підприємств», - зазначив Сергій Гаращук. 

У 2013 році комунальні підприємства Житомира сплатили до міського бюджету 38,4 млн. грн. податків та зборів, до державного бюджету - 26 млн. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі