Місто

У Житомирі ветерани зі сльозами на очах дякували людям, які прийшли до Монументу Слави

9 May 2014, 16:36

 Урочистості 9 травня у Житомирі почалися на майдані Перемоги. Кілька сотень людей прийшли, щоб покласти квіти до пам’ятника визволителям Житомира.

Звідти житомиряни відправились до Монумента Слави. Дістатися до Монументу можна було на тролейбусах, які курсували з площі Перемоги та вулиці Театральної.

Попри те, що традицій парад цього року скасували і рух не вулиці Черняховського не перекривали, багато людей вирішили йти пішки до Монументу Слави.

Ветеранів, які прийшли, щоб вшанувати своїх бойових товаришів, зустрічали оплесками. Було помітно, що на урочистостях було значно менше дітей ніж у минулі роки, втім ветерани зізнаються, що задоволені кількістю людей. А ще кажуть, що незважаючи на небезпеку провокацій і вмовляння родичів не могли залишатися вдома у цей день.

«Сьогодні вранці я отримав багато дзвінків, всі запитували, чи залишусь я сьогодні вдома. Я дуже схвильований, але я не боюсь, бо нічого страшнішого за війну нема. Я хочу сказати, що поки ми, ветерани, живі, відмінити 9 травня не дозволимо», - каже 91-річний ветеран Юхим Риков.

Кілька десятків людей прийшли на урочистості з фотографіями своїх родичів – ветеранів, які не дожили до 69-ї річниці Перемоги. Вони кажуть: 9 травня неможливе без людей, які пройшли війну. Оскільки з кожним роком ветеранів стає все менше, житомирянам пропонують започаткувати традицію і наступного року принести сотні фотографій тих героїв,які виборювали перемогу.

Фоторепортаж дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі