Суспільство

Об’єднання організації роботодавців Житомирської області опікується проблемами неповнолітніх ув'язнених

23 July 2014, 11:12

У липні керівництво Житомирської установи виконання покарань (№ 8) звернулось до Об’єднання організацій роботодавців Житомирської області з проханням надати благодійну допомогу щодо поліпшення морально-психологічних та побутових умов перебування ув’язнених дітей, а саме – ремонту й облаштування спортивного залу.

Сьогодні в установі перебуває близько 850 засуджених і ув’язнених, серед них 29 неповнолітніх та жінок.

На це прохання відгукнулись члени Об’єднання організацій роботодавців Житомирської області – голова правління ПАТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко і директор ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Анатолій Левицький.

Для ремонту спортивного залу роботодавці передали  дошку (для підлоги), 550 кг цементу, 30 л ґрунтовки, фарбу та інші будівельні матеріали в повному обсязі по замовленню установи.

Під час візиту до Житомирської УВП (№ 8) 11 липня виконавчий директор Об’єднання організацій роботодавців Житомирської області Юрій Гамкрелідзе та голова правління ПАТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко оглянули приміщення, в яких перебувають ув’язнені (побачили їхні камери, прогулянкові двори і навчальний клас). Між іншим, прогулянкові двори ув’язнені оформлювали власноруч – розмалювали патріотичними, футбольними та казковими зображеннями.

«Кожна людина у житті має право на помилку, щоправда ціна таких помилок буває різною. Люди, які перетнули межу закону, отримали покарання, визначене державою, та мають час для того, аби осягнути свої помилки, усвідомити, як жити далі. Переконаний, що від умов, у яких перебуває людина, позбавлена волі, теж залежить немало. Тому ми вирішили допомогти, – підкреслює голова правління ПАТ «Житомиргаз» Валентин Ющенко. – Якщо молода людина матиме бажання духовно відродитися і матиме для цього відповідні умови, то є надія, що повернувшись до звичайного життя, вона зможе розпочати новий шлях, скорегувати свої погляди на майбутнє».

«За колючим дротом є життя, але воно дуже відрізняється від життя вільної людини, – зазначає директор ПАТ «ЕК «Житомиробленерго» Анатолій Левицький. – Ми вирішили допомогти в облаштуванні спортивного залу тому, бо сподіваємось, що він буде гарним приводом і допоможе наймолодшим ув’язненим вести здоровий спосіб життя, займатись спортом, врешті-решт замислитись і переглянути власні погляди на майбутнє».

В подальшому Об’єднанням заплановано покращити бібліотечний фонд установи художньою та юридичною літературою.

Нагадаємо, що надана допомога – це продовження благодійної акції Об’єднання організацій роботодавців Житомирської області щодо поліпшення умов перебування ув’язнених в установі виконання покарань (№ 8).

Прес-служба Об’єднання організацій роботодавців Житомирської області

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі