Політика

Почався процес розпуску Ради: дві фракції у повному складі та 10 нардепів з «Батьківщини» вийшли з коаліції

24 July 2014, 13:56

 24 липня фракції «УДАР» і «Свобода» оголосили про вихід із коаліції, - повідомляє «Українська правда».

«Сьогодні ми запускаємо конституційний механізм, який дозволить президенту розпустити Верховну Раду і призначити дострокові парламентські вибори», - зазначив «ударівець» Віталій Ковальчук.

Лідер ВО «Свободи» Олег Тягнибок також заявив про вихід фракції із коаліції більшості. Крім того, зі складу коаліції вийшли близько 20 позафракційних народних депутатів.

Микола Томенко на брифінгу повідомив, що10 депутатів від фракції «Батьківщина» написали заяви про вихід із коаліції.

Він пред'явив журналістам заяви за підписами Миколи Томенка, Юрія Стеця, Ірини Луценко, Геннадія Зубка, Ігоря Гриніва, Дмитра Андрієвського, Володимира Ар'єва та Олександра Бригинця. Також пізніше стало відомо, що таку саму заяву написав депутат Руслан Князевич.

Фото зі сторінки фейсбук Олександра Бригинця

«Я переконаний що абсолютна більшість колег із «Батьківщини» готові до позачергових виборів і готові працювати разом на зміни до закону про вибори», - сказав Томенко.

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов розкритикував таке рішення, зазначивши, що депутати могли б спочатку проголосувати за урядові зміни до бюджету і Податкового кодексу, а вже потім робити оголошення:

«Я розумію, що таким чином пробують зірвати урядові закони», - зазначив Турчинов.

Як повідомляв Житомир.info, 23 липня у Житомирі народні депутати Рустам Раупов та Геннадій Зубко говорили, що 24 липня у парламенті буде розглядатися питання про розпуск Верховної Ради і депутати готові виходити з коаліції.

Житомир.info за матеріалами Української правди

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі