Влада

Кримінальні провадження про напади на житомирських активістів та підпали машин і досі розслідуються

5 August 2014, 16:55

 Розслідування кримінальних проваджень за фактом заподіяння тілесних ушкоджень та пошкодження майна учасників житомирського Майдану і досі триває.

Про це повідомиля прес-служба облдержадміністрації з посиланням на виступ прокурора області Дмитра Лубчуку під час розширеного засідання колегії прокуратури Житомирської області.

«Особливу увагу приділено розслідуванню кримінальних проваджень за фактом заподіяння тілесних пошкоджень та пошкодження майна учасників акцій протесту, які відбувалися на території області з листопада 2013 року по лютий 2014 року. Вже допитано понад 300 осіб, і ми докладемо всіх зусиль, аби справи були належним чином розслідувані», - зазначив Лубчук.

Окрім цього, за словами прокурора, в області проводиться активна робота щодо попередження проявів сепаратизму та діяльності диверсійних груп.

Також Дмитро Лубчук повідомив, що працівники органів прокуратури області вивчили законодавчі гарантії прав членів сімей загиблих під час масових акцій протесту громадян на соціальний захист.

Прокурор нагадав, що у Житомирській області триває процес кадрових змін.

«За період його роботи на посаді прокурора вже оновлено третину керівного складу прокуратури області, а саме – 19 із 58 посад, призначено 2-х нових заступників прокурора області, 7 із 25 прокурорів районного рівня та 10 із 29 керівників структурних підрозділів апарату. Дмитро Лубчук звернув увагу на те, що органи прокуратури області мають орієнтуватися на якісні, а не кількісні показники у своїй роботі», - йдеться у повідомленні прес-служби облдержадміністрації.

 

Фото Катерини Тарановської

Як повідомляв Житомир.info, 23 січня на сесії облради заступник начальника УМВС Василь Дячук говорив про 13 порушених кримінальних проваджень за фактами нападів на активістів. 9 квітня цього року під час зустрічі у прокуратурі області Лубчук пообіцяв перевірити і розібратися із розслідуванням кримінальних проваджень щодо побиття активістів Євромайдану.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі