Місто

Святкування Дня знань у житомирських університетах розпочнеться 30 серпня

29 August 2014, 14:04

У суботу, 30 серпня, посвята у студенти пройде у Житомирському державному технологічному університеті, а 1 вересня – у Житомирському державному університеті ім. І. Франка та Житомирському національному агроекологічному університеті.

Про це Житомир.info повідомили адміністрації вказаних вишів.

Також є інформація, що 30 серпня складатимуть присягу на вірність народові України три курси Житомирського військового інституту Державного університету телекомунікацій.

Посвята у студенти в технологічному університеті запланована 30 серпня на 11 годину, місце проведення - корпус №1 вишу на вул. Черняховського.

Очікується прибуття почесних гостей - першого заступника глави адміністрації президента, народного депутата України Геннадія Зубка, голови Житомирської обласної ради Володимира Француза, голови Житомирської обласної державної адміністрації Сергія Мошківського,  в. о. мера Житомира Любові Цимбалюк.

Після виступу ректора ЖДТУ, професора Петра Мельничука планується традиційне «посівання» першокурсників - на щастя-здоров’я та гарне навчання.

«Після вручення студентських квитків присутні вшанують пам'ять загиблих та віддадуть шану захисникам України. Як душі воїнів, злетять у небо десятки білих голубів», - йдеться у прес-релізі ЖДТУ.

У Житомирському державному університеті імені Івана Франка на ранковій церемонії посвяти у студенти (9.00 год.) 1 вересня 2014 року, що пройде на подвір’ї перед четвертим навчально-лабораторним корпусом (вхід з Пушкінської вулиці) очікується традиційне звернення ректора університету Петра Сауха.

Очікується, що зі вступом до ЖДУ імені Івана Франка вчорашніх абітурієнтів та їх батьків привітає керівництво міста та області.

Цього ж дня о 10.00 в актовій залі університету для великої родини франківців прочитає лекцію академік Національної академії наук і Академії педагогічних наук України, президент Національної академії педагогічних наук України, філософ, учений, освітянин та державний діяч Василь Кремень. Зустріч відбудеться у рамках традиції Житомирського державного університету імені Івана Франка розпочинати навчальний рік із лекції відомих людей України та світу, - йдеться у прес-релізі.

1 вересня на дійство, присвячене Дню знань та посвяті у студенти, запрошує і агроекологічний університет. Свято відбудеться за адресою Старий Бульвар, 7, о 10 годині.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі