Місто

Віталій Француз 1 вересня привів у житомирську гімназію №23 онука, а Любов Цимбалюк подарувала фотоапарат

1 September 2014, 10:03

 Голова обласної ради Віталій Француз прийшов на свято Першого дзвоника у житомирську міську гімназію №23 і зізнався, що приводить сюди вже третього першокласника.

«Я сьогодні тут стою більше не як голова обласної ради, а як дідусь, у якого серед 180 першокласників також є онук і я вже в цю прекрасну гімназію третій раз іду в перший клас. Тут вчились діти, тут вчаться онуки... Дійсно, по праву 23-я гімназія є одним із самих сильних навчальних закладів на нашій педагогічній ниві. І про це говорить і та кількість випускників, яка поступає у вищі навчальні заклади, і ті олімпіади, і ті конкурси, а за цим – напружена праця і педагогічного колективу, і дітей, і їх батьків, і дідусів, тому що програма така, Ніна Володимирівна (Купрійчук, директор гімназії), що доходить і до дідусів - в Інтернеті сидіти і шукати відповіді на ті питання, які треба на ранок принести», - сказав Віталій Француз.

Голова облради нагадав, що цього року навчальний рік розпочинається в непростий час і не по всій країні так урочисто, як у Житомирі, відзначають 1 вересня.

«Є сльози, є горе, є біль за загиблими, але я переконаний, що ми, дорослі, зробимо все для того, щоб Україна була єдиною, щоб в Україні панував мир, спокій і злагода, і наші діти мали можливість спокійно навчатися, на радість усім нам», - підкреслив Француз.

Про це говорила і в.о. мера Житомира, секретар міської ради Любов Цимбалюк, яка вітала колектив та учнів гуманітарної гімназії і згадувала, що її діти тут теж колись навчались.

«В Україні ще в такій ситуації ніколи не розпочинався навчальний рік, ми всі розуміємо, що складна ситуація, але всі 100% шкіл міста Житомира підготувалися і всі розпочинають свій навчальний рік. Є більше 200 дітей, які приїхали до нас з інших міст, і я хочу вас попросити: будьте уважними один до одного, створіть такі умови, щоб ті, хто до нас приїхали, відчували себе як вдома. Немає дітей зі сходу і заходу, немає дітей з півдня і з півночі, ми всі українці, Україна – єдина», - наголосила Любов Цимбалюк і подарувала школі фотоапарат, щоб фіксувати гарні події, які відбуваються в гімназії.

 

Прапорці і традиційні букети

Голова обласної ради Віталій Француз

Вулиця Лятошинського, на якій знаходиться гімназія, заставлена машинами

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі