Політика

У питаннях територіальної цілісності та суверенності внутрішньої і зовнішньої політики не повинно бути компромісів, - Тігіпко

2 September 2014, 14:18

У будь-яких переговорах для мирного розв'язання кризи на сході України наша держава повинна відстоювати три головних ідеї - незалежність країни, територіальну цілісність і суверенність внутрішньої і зовнішньої політики.

Про це народний депутат, лідер «Сильної України» Сергій Тігіпко написав на своїй сторінці в Facebook https://www.facebook.com/Tigipko?fref=ts . 

Політик нагадав, що європейські партнери України дотримуються думки, що вирішити кризу на сході необхідно мирним шляхом, а не військовим.

 «Услід за заявами лідерів Німеччини і Франції про необхідність мирного, а не військового вирішення кризи на Донбасі та відмову постачати Україні зброєю, сьогодні з нашого приводу висловилися прем'єр-міністри Чехії та Угорщини. Показово, що глави держав, які постраждали в свій час від радянської окупації, говорять не тільки про переговори як єдину можливість припинити бойові дії у нас на Сході. Вони також чітко дають зрозуміти, що їхні країни будуть проти як подальшого розширення санкцій проти Росії, так і проти надання Україні перспектив членства в НАТО та ЄС. Європа, фактично, відкрито говорить нашій владі - не починайте повномасштабну війну, ніхто не має наміру вас в цьому підтримувати», - зазначив Сергій Тігіпко.

За його словами, європейці готові допомагати Україні у продовженні діалогу з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. «Упевнений, що за допомогою наших партнерів можна буде відстояти три головні умови можливих домовленостей: незалежність, територіальну цілісність і суверенність внутрішньої і зовнішньої політики. Але з інших питань потрібно шукати взаємоприйнятні компроміси», - наголосив він.

Однак, за словами С. Тігіпко, замість пошуку компромісу влада робить абсолютно авантюрні і безвідповідальні заяви про вступ до НАТО, про війну «до переможного кінця».

«Говорити про це - значить прямо провокувати Росію на подальшу ескалацію конфлікту, навмисно підривати фундамент подальших переговорів. Нічим іншим, окрім виборчого піару, ці заяви пояснити не можна. І це прекрасно розуміють у Європі», - підкреслив він.

«Продовження цього бездарного популізму призведе до того, що Порошенко і Яценюк залишаться один на один з Путіним. І це була б тільки їх проблема, але, на жаль, один на один з російською армією залишаться наші збройні сили і добровольці. На жаль - сили нерівні. Під обстрілами і бомбардуваннями залишаться десятки тисяч мирних жителів Донбасу. Під загрозою прямої окупації виявиться половина України. Чи це не висока ціна виборчої кампанії партій влади?» - резюмував політик.

Прес-служба Сергія Тігіпко

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі