Влада

Прокурор області на зустрічі з житомирськими активістами зізнався, що йому соромно за підлеглих

2 September 2014, 18:50

 Багатообіцяючою промовою майже півроку тому починав свою роботу в Житомирській обласній прокуратурі Дмитро Лубчук та обіцяв докласти всіх зусиль і фаховий рівень, щоб «Житомирщина була в першій десятці України».

Минуло п'ять місяців і активісти вимагають звіту щодо розслідувань більше десятка резонансних злочинів, вчинених під час Євромайдану. Втім, прокурор області визнає, що його підлеглим нічим похвалитися.

«Мені соромно тут сидіти, мені соромно за своїх, я зроблю висновки. Я за вас червоніти не збираюсь. Я після сьогоднішньої нашої зустрічі зміню обов’язки, зміню, це – сто відсотків. Це не слідство, це не інформація. Мені соромно це слухати. Має бути чітка інформація – що по тому чи іншому провадженню зроблено», - зазначив Дмитро Лубчук на зустрічі з активістами 2 вересня.

За словами активістів, прокурор області довгий час ігнорував прохання про зустріч з ними, тому самі прийшли до нього.  Втім, відповідей щодо переслідувань та корупції, так і не отримали.

«По більшості пунктів нашого порядку денного була констатація, що робота ведеться, результатів нажаль немає.  Ми вважаємо, що ні совість, ні мораль, нам не дасть залишити справи, які стосуються наших активістів, завдання їм шкоди, переслідувань, травм, ряд корупційних справ. Ми наполягатимемо, щоб їх розслідували і якщо хтось має намір їх закрити або замовчувати, будемо протидіяти цьому», - каже голова обласного осередку партії «Демократичний Альянс» Дмитро Ткачук.

«Ми хотіли почути відповіді по всім провадженням, зокрема це дев’ять актуальних проваджень відкритих по нашим заявам стосовно неправомірних дій працівників міліції та наших активістів, які постраждали під час подій на майдані. Нажаль, ми всі впевнились, що прокуратура не достатньо працює.  В мене особисто виникає питання – якщо ці справи не розслідуються, то які розслідуються?», - додає координатор ГО «Автомайдан Житомир» Юлія Демчук.

Прокурор Житомирської області пообіцяв, що під час наступної зустрічі з громадою, яка має відбутись на початку жовтня, працівники прокуратури зможуть дати більше інформації, щодо розслідувань нападів і переслідування активістів та корупційних злочинів.

Нагадаємо, на початку серпня Лубчук говорив про особливу увагу, яка приділяється розслідуванню кримінальних проваджень за фактом заподіяння тілесних пошкоджень та пошкодження майна учасників акцій протесту, які відбувалися на території області з листопада 2013 року по лютий 2014 року. Прокурор обіцяв докласти всіх зусиль, аби справи були належним чином розслідувані.

7 квітня Дмитра Лубчука представили колективу прокуратури

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі