Місто

В готелі «Житомир» дарують дітям подарунки та чекають збільшення кількості переселенців зі Сходу

9 September 2014, 16:46

 9 вересня канцелярське приладдя, зошити та особисті подарунки дарували дітям, які разом з батьками були змушені тимчасово переселитись зі сходу України. Зараз вони проживають в готелі «Житомир», а з наближенням холодів потреб у вимушених переселенців стає все більше і більше.

«Намагаємося допомагати чим можемо. Ось зараз, наприклад, ми привезли подарунки дітям. Подарунки для школи. Нам сказали, що зараз тут не вистачає  ковдр, всіх дітей, які зараз знаходяться в готелі ми забезпечимо новими хорошими якісними ковдрами, і будемо все можливе робити, щоб допомогти цим людям», - пояснює директор благодійного фонду «Турбота та милосердя» Сергій Рибицький.

Вимушені переселенці, які проживають в готелі «Житомирі», потроху почали облаштовувати побут, а дітей влаштували до садочків та шкіл.

«Ми ходимо в садок вже майже місяць, все добре, задоволені. Тут хтось вже пішов у перший клас, хтось в другій, в третій. Подобається, добре нас прийняли, дуже добре, у вас люди чуйні, добрі. Все дуже добре», - ділиться враженнями Вікторія Нєчяєва.

Через вкрай напружену ситуацію на сході України Житомир готується до прийому нових переселенців і міська влада звертається до всіх небайдужих громадян з проханням про допомогу, бо багато кімнат у готелі потребують серйозного ремонту.

Зараз в готелі проживає 282 вимушених переселенця, з яких близько сотні – неповнолітні діти. Втім, з кожним днем число тих, хто тікає від війни, збільшується.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі