Влада

Департамент охорони здоров’я Житомирської ОДА опублікував нову рубрику «Дорожня карта реабілітації учасників АТО»

16 September 2014, 13:33

На сайті департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації з’явилась нова рубрика «Дорожня карта медичної реабілітації військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичній операції».

Про це Житомир.info повідомив прес-центр департаменту охорони здоров’я.

Спільно з департаментом праці та соціальної захисту населення облдержадміністрації та обласним військовим комісаріатом департамент охорони здоров’я підготував проект Програми соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у  антитерористичній операції у 2014 році.

Однією зі складових Програми є забезпечення проведення лікування та медичної реабілітації військовослужбовців, працівників Збройних Сил  України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, інших силових структур області, що брали участь у антитерористичної операції.

Програма передбачає надання медичної допомоги (амбулаторної, стаціонарної, психологічної, фізичної, психічної), проведення відновного лікування та реабілітаційних заходів.

Медична реабілітація забезпечується в лікувально-профілактичних закладах третинного і вторинного рівнів надання медичної допомоги. Для проведення медичної реабілітації на вторинному рівні медичної допомоги задіяно 26 лікувально-профілактичних закладів міст і районів Житомирської області.

На третинному рівні медичної допомоги: обласна клінічна лікарня ім. О.Ф.Гербачевського – 55 ліжок; обласний госпіталь для Ветеранів війни - 48 ліжок; обласна психіатрична лікарня № 1 – 30 ліжок; обласний лікувальний центр вертебрології і реабілітаці - 10 ліжок; КП «Обласний лікувально-санаторний центр радіаційного захисту для дитячого та дорослого населення «Дениші» - 50 ліжок; обласний наркологічний диспансер – 10 ліжок.

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі два приватні медичні центри проводитимуть безкоштовне обстеження на магнітно-резонансному томографі військовослужбовців, котрі отримали поранення на сході і потребують діагностики.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі