Суспільство

У Житомирі два приватних медичних центри безкоштовно обстежуватимуть поранених бійців на МРТ

12 September 2014, 16:21

Медичні центри «Асклепій» та «Ескперт» у Житомирі проводитимуть безкоштовне обстеження на магнітно-резонансному томографі військовослужбовців, котрі отримали поранення на сході і потребують діагностики.

Про це на прес-конференції 12 вересня повідомив заступник голови Житомирської обласної ради Руслан Годований.

«Учора на сесії (облради) деякі громадські активісти піднімали питання безоплатної діагностики військовослужбовців, що отримали поранення та потребують обстеження, на апараті МРТ. Сьогодні ми провели переговори з двома житомирськими медичними компаніями, які мають такі апарати. Вони підтвердили, що всі, хто прибув із зони бойових дій або демобілізований, отримають безкоштовне обстеження. Це яскравий приклад того, як бізнес має допомагати громаді. У понеділок-вівторок (15-16 вересня) ця співпраця буде закріплена угодами», - сказав Руслан Годований.

Директор медичного центру «Асклепій» Євген Галінський повідомив, що підпорядкований йому заклад був ініціатором безкоштовної допомоги військовослужбовцям, яких від початку АТО звернулося близько 20 осіб. Всім їм абсолютно безкоштовно були надані послуги з діагностики на томографі та інші медичні послуги.

«Вони мужньо захищають нашу батьківщину, ми зі свого боку допомагаємо їм стати на ноги. Щоб відсіяти можливих шахраїв, які захочуть скористатися нашими послугами безкоштовно, буде введена спеціальна процедура запису на обстеження через направлення військового госпіталю», - повідомив Євген Галінський.

Як зазначив директор медичного центру «Експерт» Максим Ніколотов, центр має у своєму розпорядженні три апарати для діагностики – УЗД, комп’ютерний томограф та МРТ. «Експерт» готовий на постійній основі допомагати тим, хто захищає Вітчизну.

«Буде укладена угода про співпрацю з департаментом охорони здоров’я (Житомирської облдержадміністрації) та медичними закладами, які займаються медичною діагностикою. Наш центр не один рік безкоштовно допомагає найменш захищеним категоріям населення, зокрема, дітям з онко- або з підозрою на онкологічні захворювання. Нарешті така співпраця буде виведена у правове русло», - сказав Максим Ніколотов.

 «Громадськість має знати, що всі воїни – Нацгвардії, Міноборони, члени добровольчих формувань – можуть скористатися МРТ і всі будуть обстежені по показам лікарів. І ті, що були мобілізовані раніше і були проліковані, але потребують додаткових обстежень – кожен може звернутися у департамент з направленням від лікаря, а коли такого направлення немає – отримати його і звернутися в один із медичних центрів для діагностики», - підсумував заступник директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Сергій Бондарчук.

Зліва направо: Сергій Бондарчук, Євген Галінський, Максим Ніколотов, Руслан Годований

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі