Місто

Батьки житомирських військових поїхали у Київ: проведуть зібрання на Майдані, а потім підуть на Банкову

19 September 2014, 13:29

 Вранці 19 вересня у центрі Житомира збиралися батьки та дружини військових, щоб їхати до столиці, де будуть закликати припинити кровопролиття та виступати проти дій агресора. Напередодні міжнародного Дня миру солдатські матері зберуться на Майдані Незалежності у Києві, щоб взяти участь у всеукраїнській акції.

«По перше, ми хочемо виступити з протестом проти війни і заявити на весь світ про наше протистояння агресії Росії і окупантів, від рук яких гинуть наші діти. І вони з честю захищають і територіальну цілісність, і суверенітет, і недоторканість України. Ми переживаємо за них, ми хочемо бачити їх живими і здоровими, і щоб швидше вони повернулися додому. Ціль цієї поїздки складається в тому, щоб ми могли підняти і об’єднати усіх матерів України і були єдині у своїх поглядах, розуміннях, і у своїх діях», - розповідає мати військовослужбовця з 95-ї боигади Валентина.

Родичі військових спочатку планують провести зібрання на Майдані Незалежності, а потім мирною ходою піти на Банкову і викликати високопосадовців, які могли б пояснити ситуацію з військовими на Сході. Батьків турбує, щоб їхні діти були одягнені, взуті, оснащенні, індивідуально захищені.

Люди впевнені у свої синах, які боронять цілісність нашої держави.

«Мій син був призваний 19 березня цього року в 30-у Новоград-Волинську бригаду. Сьогодні рівно шість місяців, як він знаходиться в зоні АТО. Я з ним спілкуюсь мало, тому що зв’язок там перерваний. Хочу сказати одне: що наші сини Україну пішли захищати, наших дітей, наших батьків, матерів, жінок своїх. І мені здається, що наші солдати не дадуть скривдити Україну. Слава Україні, слава їм, героям слава!», - каже батько військовослужбовця Віктор Кондратський.

Батьки військовослужбовців також планують зачитати звернення до російських солдатських матерів, у якому закликатимуть росіянок не пускати своїх дітей на війну з Україною.

 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі