Суспільство

На трьох школах Житомирської області встановили меморіальні дошки загиблим військовим

22 September 2014, 20:15

У Житомирській області продовжують з’являтися нові меморіальні дошки в пам'ять про загиблих земляків-військовослужбовців.

За інформацією прес-служби Овруцької райдержадміністрації, у вересні меморіальні дошки полеглим мешканцям району - Ігорю Ващуку та Олександру Василенку відкрили у школах, де навчались загиблі герої.

Так, на стіні Овруцької загальноосвітньої школи №4 встановили пам’ятний знак на честь Ігоря Ващука, який був випускником цього навчального закладу.

«Теплими і добрими спогадами про Ігоря поділилася його вчителька, Тетяна Поліщук. Найважче, здавалося, було вимовити слова «Ігор БУВ…», особливо, коли усвідомлюєш, що було йому лиш 20, що попереду мало бути все життя», - йдеться у повідомленні прес-служби Овруцької РДА.

Урочистий мітинг з нагоди встановлення меморіальної дошки Ігорю Ващуку завершився молебнем за усіх, хто втратив життя за суверенність України.

Фото з сайту Овруцької РДА

16 вересня відкриття пам’ятного знаку відбулось і в Ігнатпільській школі, в якій навчався Олександр Василенко – військовослужбовець, який загинув вкінці липня в бою під Торезом.

«Портрет Олександра Василенка викарбовано на граніті задля того, щоб закарбувати навічно в наших серцях пам'ять про юного героя, великого патріота своєї держави», - сказав у своєму виступі голова Овруцької райдержадміністрації Валентин Бортнік.

Сільський голова Павло Рафальський запевнив присутніх, що одну з вулиць села Ігнатпіль буде названо іменем Олександра Василенка.

Фото з сайту Овруцької РДА

За інформацією прес-служби Ружинської райдержадміністрації, назвати вулицю в честь загиблого військового пообіцяв і сільський голова Мовчанівки Василь Чернявський. Там теж на початку вересня місцеві мешканці вирішили вшанувати пам'ять земляка, полеглого на сході України, встановивши гранітну дошку Віталію Циборі на стіні його рідної школи.

Фото з сайту Ружинської РДА

Нагадаємо, що за даними облдержадміністрації, за час проведення антитерористичної операції на сході України вже загинув 71 військовослужбовець з Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі