Місто

У Житомирі урочисто заклали першу цеглину нової синагоги

23 September 2014, 18:45

23 вересня, у переддень Рош а-Шана (єврейського Нового року), у Житомирі урочисто заклали першу цеглину стіни нової синагоги.

«Нам, єврейській общині міста Житомира, цей рік буде солодким, тому що нарешті відбудується наша синагога», - вітаючи гостей урочистостей, сказав раввін Шломо Вільгельм.

Право закласти перші цеглини отримали меценати будівництва, а також маленький представник єврейської общини.

«Сьогодні воістину великий день. Нині можна багато говорити про те, що важко, на вулиці війна, і не все виходить у нас так, як ми хочемо. Але те, що ми сьогодні робимо, те, що ми закладаємо будинок, в якому кожному єврею Житомира і тим, хто приїде до нас, буде тепло та затишно, те, що ми будуємо це нове життя, про яке мріємо, – це буде відображено у наших серцях і в наших справах. Тому, я думаю, цей день благословенний», - сказав один із меценатів будівництва синагоги, засновник компанії «Фаворит» Борислав Розенблат.

Нагадаємо, синагогу на Малій Бердичівській, 7 у Житомирі планували відбудувати до вересня минулого року. Однак завершення будівництва молитовного дому затягнулося через проблеми з фундаментом.

Як повідомляв Житомир.info, стару будівлю синагоги у Житомирі почали розбирати ще в 2007 році, потім роботи припинилися, і п'ять років вона стояла у напівзруйнованому стані, аж допоки не з'явилися меценати, які вклали свої гроші у зведення нової будівлі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі