Влада

Управління освіти купить у житомирського підприємця комп’ютери та принтери на 721 тис. грн.

30 September 2014, 16:47

Управління освіти Житомирської міської ради збирається придбати 120 комп’ютерів, 8 принтерів, 9 системних блоків та моніторів, а також проектори та інтерактивну дошку.

Про це йдеться у тендерній документації, опублікованій на сайті Державних закупівель.

Тендер на придбання комп’ютерної техніки управлінням освіти був оголошений 12 серпня. На відкритих торгах планувалося купити:

-          комплект комп'ютерної техніки (для вчителя, у т.ч з програмним забезпеченням) - 20 шт.;

-          комплект комп'ютерної техніки (для учня у т.ч з програмним забезпеченням) - 27 шт.;

-          комплект комп'ютерної техніки (для учня у т.ч з програмним забезпеченням) – 68 шт.;

-          комплект комп'ютерної техніки (для адмін. персоналу) – 5 шт.;

-          принтер кольоровий (для МЦНТТУМ та апарату управління освіти) – 2 шт.;

-          багатофункціональний пристрій (принтер, сканер, ксерокс) - 3 шт.;

-          принтер лазерний (для апарату управління) - 3 шт.;

-          системний блок - 9 шт.;

-          монітор 19 дюймів - 9 шт.;

-          мультимедійне обладнання (проектор) - 2 шт.;

-          дошка інтерактивна оптична у комплекті – 1 шт.

29 вересня стали відомі результати проведених відкритих торгів. Згідно протоколу розкриття конкурсних пропозицій, комп’ютерну техніку для шкіл, НВК, МЦНТТУМ, ДЮСШ №1 та апарату управління освіти до кінця 2014 року має поставити ФОП Туржинський Олег Юрійович (м. Житомир), пропозиція якого виявилась найвигіднішою на торгах. Вартість техніки він оцінив у 721 тис. 176 грн.

Крім ФОП Туржанський, у тендері брала участь львівська фірма - ТОВ «Інзарго», пропозиція якої виявилась на 100 тис. грн. дорожчою.

Зазначені комп’ютери та інша техніка має бути придбана за кошти міського бюджету, розпорядником коштів є управління освіти Житомирської міськради.

Нагадаємо, в інтерв’ю Житомир.info фо перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин розповідав, що ще в минулому році з міського бюджету на придбання комп’ютерів для шкіл було виділено 300 тис. грн., але проведення тендеру постійно саботувалось.

«Наприкінці липня жоден тендер на закупівлю комп'ютерної техніки не проведено, причому ще з минулого року 300 тисяч є, тобто з минулого року жоден тендер не проведено. І після цього ти розумієш, що йде просто тихий саботаж. При спробі поставити запитання: чому не оголошено тендер, відповідь - ми виписуємо технічні умови. Торік було виділено 300 тисяч гривень на покупку комп'ютерної техніки за програмою співфінансування 50х50: батьки зібрали 300 тис. грн., місто виділило 300 тис. грн. Тендер не провели, батьківські гроші розпорошили на все що завгодно, школи залишилися без комп'ютерів», - розповів Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі