Політика

Самовисуванець з партквитком «Батьківщини» судиться з кандидатами по округу №66 в Житомирській області

20 October 2014, 16:45

 У Житомирській області кандидат-самовисуванець, член ВО «Батьківщина» Василь Русак судиться з конкурентами по округу №66 (Малин).

10 жовтня Русак звернувся до суду з позовом проти кандидата від «Народного фронту» Павла Дзюблика, 17 жовтня подав позов проти кандидата-самовисуванця Віталія Журавського.

Житомирський окружний адміністративний суд 12 жовтня задовольнив позов до кандидата в народні депутати, голови Черняхівської райдержадміністрації Павла Дзюблика.

«Визнати протиправними дії кандидата у народні депутати по округу №66 Дзюблика Павла Володимировича в частині розміщення 06.10.2014 року на офіційному веб-сайті Черняхівської РДА Житомирської області новини про оголошення конкурсу молодих художників «Намалюй Україні мир!», - йдеться у постанові суду.

16 жовтня Житомирський апеляційний суд відхилив апеляційну скаргу Павла Дзюблика і залишив постанову окружного суду без змін.

18 жовтня Житомирський окружний адміністративний частково задовольнив позов Русака до кандидата в народні депутати по одномандатному округу №66 Віталія Журавського. До цього кандидата позивач пред’являв претензії щодо призначення розпорядником виборчого фонду люди, яка не є довіреною особою, та вимагав це виправити.

«Визнати протиправними дії кандидата у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі №66 Журавського Віталія Станіславовича щодо призначення розпорядником його поточного рахунку виборчого фонду особи, яка не є довірено особою. В задоволенні решти позовних вимог – відмовити», - йдеться у постанові адміністративного суду.

Нагадаємо, доцент Житомирського національного агроекологічного університету Василь Русак йде на вибори по Малинському округу №66 як самовисуванець, хоч і має партквиток «Батьківщини». Офіційний кандидат від цієї політсили по округу №66 – голова адвокатського об’єднання «Юридична фірма «Ешберрі Стоун», член політичної партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина» Петро Рябенко, який проживає в Києві.

Як повідомляв Житомир.info, по округу №66 Центрвиборчком зареєстрував 32 кандидати в народні депутати, потім заяву про відмову балотуватися подав самовисуванець Сергій Сацюк та Блок Петра Порошенка зняв свого кандидата (Михайла Пухтаєвича) на користь висуванця від «Народного фронту» Павла Дзюблика.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі