Влада

Житомирська облрада відмовляється купувати обладнання для кабінетів фізики у ПАТ «Електровимірювач»

23 October 2014, 13:37

 Житомирська обласна рада планує відмовитися від закупівлі обладнання для шкільних кабінетів фізики, яке виготовляє ПАТ «Електровимірювач».

Відповідний проект рішення сесії опублікований на сайті облради.

«На виконання постанов Кабінету Міністрів України від 01.03.2014 № 65 «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету», від 05.03.2014 №71 «Деякі питання оптимізації державних цільових програм і національних проектів, економії бюджетних коштів та визнання такими, що втратили чинність, деяких актів Кабінету Міністрів України» щодо дострокового припинення виконання державних цільових програм, враховуючи рекомендації постійної комісії обласної ради з гуманітарних питань, обласна рада вирішила: визнати таким, що втратило чинність, рішення обласної ради від 19.11.2013 №1016 «Про регіональну Програму забезпечення закладів освіти області обладнанням для кабінетів фізики виробництва ННВК «Житомирський державний університет ім. І. Франка – ПАТ «Електровимірювач», - йдеться у проекті.

Нагадаємо, у затвердженому обласному бюджеті на 2014 рік на виконання Програми забезпечення закладів освіти області обладнанням для кабінетів фізики виробництва ННВК «Житомирський державний університет ім. І.Франка - ПАТ «Електровимірювач» було заплановано 666,7 тис.грн.

Як повідомляв Житомир.info, забезпечення шкіл обладнанням, яке виготовляє «Електровимірювач», активно підтримував губернатор-«регіонал» Сергій Рижук: на початку 2011 року він створив робочу групу для вивчення питання та розробки обласної програми. На сесії облради 19 листопада 2013 року депутати проголосували за Програму та направили звернення до Міністерства освіти і науки – просили за кошти державного бюджету забезпечити обладнанням житомирського підприємства всі навчальні заклади України.

У червні цього року прокуратура Житомирської області повідомляла про кримінальне провадження за фактом розтрати посадовцями державної установи Міністерства освіти і науки України понад 50 млн.грн. державних коштів, які виділялися на закупівлею обладнання для навчальних кабінетів.

«За завищеними цінами (подекуди у 50 разів) закуплено обладнання для навчальних кабінетів та поставлено у школи різних областей. Зокрема, у шкільні кабінети фізики надійшли секундоміри вартістю майже 5,7 тис грн за одиницю, хоча реальна ціна одного секундоміра становить 120 грн. Окрім того, закуплене шкільне обладнання не відповідає санітарно-епідеміологічним вимогам. Також для шкіл Житомирської області придбано прилади, вартість яких завищена на 2 млн грн. За попередніми підрахунками, державі завдано збитків на загальну суму понад 50 млн грн.», - повідомляла обласна прокуратура.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі