Політика

Анжеліка Лабунська про роботу парламенту, вшанування героїв Майдану та розвиток Бердичева

24 October 2014, 10:30

Днями кандидат у народні депутати України по виборчому округу № 63 (центр – Бердичів) Анжеліка Лабунська дала інтерв’ю місцевому радіо.

Політик, зокрема, розтлумачила, чому, не зважаючи на важкий для країни час, проведення позачергових виборів до парламенту нині необхідне.

Окрім того, Анжеліка Вікторівна розповіла, яким чином, на її думку, повинні бути вшановані загиблі на Майдані.

Значну увагу кандидат у народні депутати приділила розвитку Житомирщини та міста Бердичева.

- Чи вважаєте Ви себе, Анжеліко Вікторівно, (як народний депутат вже не одного скликання) тим самим новим обличчям, що його потребує український парламент? З чим ідете до Верховної Ради? І чому саме навпроти Вашого прізвища у бюлетені виборці мають поставити галочку?

- Ви знаєте, сьогодні це питання дуже дискусійне: чи треба проводити вибори до Верховної Ради в такий складний для країни час. Але, я думаю, що відповідь просто лежить на поверхні. Я думаю, що люди, які спостерігали за останніми засіданнями Верховної Ради, просто впевнені в тому, що іншого виходу, аніж розпускати цю Верховну Раду і проводити вибори – немає. Так, сьогодні в країні фактично війна, так, дуже важка економічна ситуація, але без наведення ладу у нашій країні ми не зможемо далі взагалі продовжувати європейський рух.

Знаєте, багато хто каже, мовляв, «Янукович…», «сім'я…», «пішли…», а я впевнена, що не тільки Янукович винен у всьому безладі, який є в нашій країні. Якби не було більшості у Верховній Раді, яка повністю виконувала програму Януковича, якби не було депутатів на місцях, не було б губернаторів ним призначених, ніколи в житті сам Янукович не зміг би тримати в страху і робити в країні те, що було зроблено. Сьогодні багато хто з депутатів Верховної Ради «перефарбувався» – вони змінили назву фракцій. Однак я впевнено можу вам сказати, що сутність цих депутатів, які підтримували режим Януковича, від того не змінилася.

Сьогодні країна потребує вирішення нагальних питань. Перше, найголовніше – це мир в нашій країні, це обороноздатність нашої країни, це економічна реформа. І це друге питання, яке важливе в країні для кожної людини. Без боротьби з корупцією, без прийняття низки дуже важких законів, на жаль, рухатися далі не зможемо. Хто спостерігає за роботою Верховної Ради знає, що набрати 226 голосів у Верховній Раді цього скликання просто немає можливості. Коли сьогодні Турчинов ставить на голосування по п’ять, по шість разів такі важливі для країни закони і ми не можемо приймати сьогодні рішення, то ця Верховна Рада, ці депутати, як би вони не «перефарбовувались», як би вони не прилаштовувалися і не виправдовували себе за підтримку режиму Януковича, їх сутність від того не змінилася.

- Розповідають, що на Майдані Ви були однією з тих, хто особисто рятував поранених патріотів. Що штовхнуло туди Анжеліку Лабунську – жінку, у той час, коли багато колег-чоловіків обрали для себе перебування десь подалі від смертельної небезпеки?

- Про сутність наших дітей: кожна дитина для мене, як моя дитина. Коли я бачила очі наших студентів, наших хлопців, які, не дивлячись на мороз, які не боялися нічого – ні влади Януковича, ні озброєних «беркутів», ні те, що вони можуть покласти своє життя. Я вважаю, що кожна людина повинна була бути на Майдані. І коли хтось сьогодні намагається паплюжити Майдан й казати, що «от там хтось вийшов, краще б Янукович був», знаєте, мені не просто соромно, я згадую останні слова одного з героїв Небесної сотні – Устима Голоднюка. Я їх перепостила у соцмережі. Він написав, що «рабів до раю не пускають». Він був у Facebook моїм другом, і це, мабуть, останнє його повідомлення. Після того молода людина загинула. Ви знаєте, я впевнена в тому, що найкраще, і це наш обов’язок, вшанувати пам'ять загиблих людей, дітей на Майдані – це створити таку країну, заради якої вони поклали свої життя.

- Чи маєте Ви, пані Анжеліко, ще якісь нереалізовані проекти в Бердичеві. З чого розпочнете роботу у новоствореному парламенті, якщо на виборах таки Вас переоберуть? І яким чином збираєтесь змінювати на краще життя в Україні та, зокрема, в нашому Бердичеві?

- Бердичів – славне місто, воно стовідсотково заслуговує на краще життя. Сьогодні, на жаль, Бердичів ще спить, але він почав просинатися: нема Леніна, в 2012 році був обраний опозиційний депутат, не дивлячись на владу Януковича. Тому я впевнена, що майбутнє Бердичева дуже світле. Тут багато історичних пам’яток, тут багато цікавого для людей всього світу. Я впевнена в тому, що ми і могили цадиків виведемо на світовий рівень, я впевнена в тому, що вдасться розвити Бердичів туристичний, його інфраструктуру, а це якраз робочі місця. Бердичів – дуже прекрасне місто, тут живуть дуже прекрасні люди. На жаль, він ще спить, але я вірю в те, що він прокинеться, як і вся країна.

Що я буду робити у Верховній Раді? Конституційна реформа, зміни, вирішення питання забезпечення миру – і це перше питання, – податковий кодекс, правоохоронна система, судова реформа. Дуже багато чого треба робити. Треба приводити українське законодавство до європейського рівня. І це тільки початок шляху, але ми почали ним іти, і я вірю в те, що прокинулися і Україна, і Житомирщина, і Бердичів.

Прес-служба кандидата у народні депутати Анжеліки Лабунської

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі