Події

У Житомирській області підприємство майже рік не платило місту за оренду 1 га землі

30 October 2014, 09:42

Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою Житомирської області в інтересах держави в особі Новоград-Волинської міської ради до господарського суду області подано позов з вимогою розірвати з приватним підприємством договори оренди двох земельних ділянок вартістю 787 тис. грн. та зобов’язати орендаря повернути землю у комунальну власність.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Йдеться, зокрема, про те, що підприємство, орендуючи на території міста Новоград-Волинський дві земельні ділянки площею майже один гектар із земель промисловості, упродовж поточного року не сплачувало кошти за користування землею.

Таким чином, порушено умови укладеного договору, вимоги Закону України «Про оренду землі», Податкового та Земельного кодексів України.

Окрім того, місцевий бюджет не отримує очікувані надходження від плати за землю, що негативно позначається на життєдіяльності громади міста.

Як повідомляв Житомир.info, у Романівському районі Житомирської області підприємство, яке побудувало елеватор у селі Печанівка, змусили сплатити сільраді майже 450 тис. грн. на розвиток інфраструктури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі