Місто

Житомирських водіїв будуть вчити не боятися працівників міліції

30 October 2014, 12:20

 В Житомирі стартує спільний проект ГО «Медіа провінція», УДАІ УМВС в Житомирській області та автошколи по зменшенню кількості ДТП - «Спільна Справа» та авторського навчального курсу для водіїв «Освічений водій – безпечна дорога».

Про це Житомир.info повідомила прес-служба обласного управління ДАІ.

«Основна мета курсу – навчити не боятися працівника міліції, а навпаки, бачити в ньому людину, яка може допомогти. Адже грамотного і юридично підкованого водія працівник ДАІ поважає. Громадяни зможуть дізнатися, якими мотивами та нормативними актами користується працівник ДАІ в тій чи іншій ситуації та як правильно себе поводити і відстоювати свої права. Розглянуть практично найпроблемніші ситуації, які можуть виникнути на дорозі, починаючи від заповнення протоколу і до вибору правильної лінії поведінки при проходженні тесту на стан алкогольного сп’яніння», - інформує управління Державтоінспекції.

Працівники ДАІ наголошують, що однією з найбільш гострих проблем сучасного українського суспільства є корупція – протиправна діяльність, яка полягає у використанні службовими особами їх прав і посадових можливостей для особистого збагачення.

«З метою запобігання корупційним проявам серед працівників Державтоінспекції області, а також недопущення випадків надання правопорушниками неправомірної винагороди працівникам ДАІ, на Житомирщині тривають профілактичні заходи з виявлення та документування фактів спроби дачі хабара працівникам Державтоінспекції», - йдеться у повідомленні.

Загалом з початку проведення заходів з протидії корупції працівниками ДАІ Житомирської області задокументовано 28 фактів протиправних діянь. Правоохоронці закликають до проведення постійної широкої роз’яснювальної роботи серед населення щодо відповідальності за дачу хабарів працівникам міліції, з обов’язковим висвітленням таких фактів у засобах масової інформації.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі