Влада

У Житомирі хочуть створити штаб по роботі з волонтерами, які допомагають військовим і переселенцям

18 November 2014, 16:54

Найближчим часом в Житомирській області буде створений оперативний штаб по роботі з волонтерами, які надають допомогу військовослужбовцям і переселенцям.

Про це з посиланням на голову облдержадміністрації Сергія Машковського повідомляє прес-служба Житомирської ОДА.

Мета цієї структури полягатиме в тому, аби систематизувати і координувати діяльність волонтерів.

Сергій Машковський вважає, що влада має отримувати повну та об’єктивну інформацію про потреби військовослужбовців. Лише так можна буде вивчити нагальні проблеми, зібрати кошти та визначити процедуру їх розподілу.

До роботи в оперативному штабі мають долучитися волонтери та представники громадських організацій.

Посадовець переконаний, що варто визначити чіткий перелік тих, хто уповноважений збирати допомогу. Голова облдержадміністрації висловив переконання, що до такого процесу приєднаються і потужні підприємства нашого регіону. У цьому контексті він пропонує закріпити промислові об’єкти за військовими частинами, які дислокуються на території Житомирщини. Таким чином, розподіл коштів буде офіційним, прозорим і відкритим.

Керівник області вважає за необхідне координувати збір і розподіл допомоги для переселенців. Одним із напрямків його діяльності стане реабілітація військовослужбовців з Житомирської області, які беруть участь в антитерористичній операції. Наразі на Житомирщині розроблена програма реабілітації, виділені кошти для неї, але зафіксовано незначну кількість звернень.

Голова облдержадміністрації переконаний, що весь процес надання допомоги має бути контрольованим з боку держави. За його словами, зафіксовані випадки зловживань і спекуляцій, коли люди представлялися як уповноважені особи облдержадміністрації або благодійних організацій і просили надати допомогу. Всі такі ситуації контролюються і оперативно усуваються.

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно Сергій Машковський пообіцяв допомогти у відновленні школи й дитсадка у місті Попасна Луганської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі