Політика

Володимир Кропивницький: Маю сили і бажання брати відповідальність на себе

19 November 2014, 09:59

 Журналіст: Чому Ви прийняли рішення вже вдруге балотуватися по 67 мажоритарному виборчому округу?

В.К: Держава переживає складні часи. Стикаючись не тільки з зовнішньою агресією, а й нагальними проблемами в середині країни, які потребують системного і рішучого підходу в їх вирішенні. Сьогодні суспільство вимагає приходу до влади рішучих, відповідальних та здатних брати на себе відповідальність політиків.  Вже протягом 20 років, як підприємець, я несу відповідальність більш ніж за 700 працівників та членів їх родин, а як депутат міської ради протягом чотирьох років опікуюсь проблемами міста і його мешканців.

Саме тому, маючи досвід у вирішенні проблем різного характеру, а також бажання і сили брати відповідальність за їх вирішення на себе, я прийняв рішення балотуватися в депутати до Верховної Ради по 67 мажоритарному виборчому округу.

Журналіст: Чи задоволені Ви результатами виборів?

В.К: Я задоволений величезною підтримкою і довірою до мене, як кандидата  у народні депутати мешканцями  67 округу, їх бажанням і прагненням до змін на краще. Я й надалі буду робити все від себе залежне, щоб виправдати їх сподівання. Вибір зроблено! Результати встановлено! Сподіваюсь, що обраний в черговий раз депутат по нашому 67 округу, не тільки виконає свої передвиборчі обіцянки, а й буде плідно працювати над системним вирішенням проблем, запровадженням реформ не тільки на окрузі, а також у державі.

Журналіст: Як ви оцінюєте результати виборів?

В.К: Я приймаю і поважаю результати виборів, але в мене є всі підстави сумніватись в об’єктивності встановлення результатів волевиявлення громадян. Оскільки нами були зафіксовані грубі, системні та масові порушення при встановленні результатів виборів на окрузі.

Журналіст: Чи є факти, які б підтвердили Ваші слова?

В.К: Крім низки фото та відео матеріалів, на яких зафіксовано масове переписування протоколів дільничних виборчих комісій, все керівництво ОВК № 67 підтвердило свідоме порушення виборчого законодавства з метою «прискорення» встановлення результатів виборів. На жаль, змінилося лише найвище політичне керівництво держави, але люстрація не дійшла ні до судової, ні до правоохоронної системи, особливо на місцях, і тому викладені нами та журналістами факти були залишені без належного реагування.

Журналіст: Всім відомо, що ви використовували символіку «Блоку Петра Порошенка»  в своїй передвиборчій програмі, які у вас відносини з цією партією?

В.К: Я завжди стояв на засадах максимальної відкритості зі своїми виборцями і хотів окреслити свою політичну позицію ще до обрання мене у Верховну Раду України, щоб в майбутньому уникнути звинувачень на свою адресу в не прозорості своїх політичних уподобань. Розуміючи, що державі потрібні системні і невідкладні реформи, які можливо реалізувати тільки маючи стабільну більшість у парламенті, в своїй передвиборчій програмі я не двозначно заявив про підтримку ініціатив Президента. Саме тому я визначив для себе необхідність увійти до складу партії «Блок Петра Порошенка» у новообраній Верховній Раді. Оскільки політична партія «Блок Петра Порошенка»  не висунула свого кандидата в 67 мажоритарному виборчому окрузі, я отримав розуміння і підтримку від цієї політичної сили. Представники «Блоку Петра Порошенка»  ніколи не мали претензій до мене щодо використання його символіки у моїй політичній рекламі. А коли виникли питання стосовно офіційного дозволу на використання словосполучення «Блок Петра Порошенка», голова територіальної організації політичної партії «Блок Петра Порошенка» пан Сергії Сухомлин надав відповідне офіційне підтвердження.

Журналіст: Головними звинуваченнями на Вашу адресу під час виборчої кампанії  були: приватизація ВЖРЕПів та  постачання спреду замість масла в дитячі садочки нашого міста? Прокоментуйте це будь-ласка.

В.К: Всі ці звинувачення безпідставні. За час моєї роботи на посаді заступника міського голови з питань житлово-комунального господарства жоден ВЖРЕП не був виведений у приватну власність. Я завжди виступав і виступаю за те, щоб ВЖРЕПи залишалися в комунальній власності. Оскільки це єдиний реальний спосіб контролю за  наданням якісних послуг мешканцям міста. Крім того, комунальна установа може працювати на межі нульової рентабельності, а приватна буде робити все для того, щоб збільшити  власний прибуток за рахунок громадян.

Стосовно теми спредів, хочу нагадати, що саме я, як депутат міської ради, ініціював розслідування з цього питання. Згідно сесійного доручення, були направлені  відповідні звернення до прокуратури та УМВС України в Житомирській області для встановлення факту злочину.(ними істини в даному питанні). І вже на черговій сесії міської ради представники вищезазначених відомств зможуть надати відповідь громадськості.

Ще раз наголошую, я стою на засадах максимальної відкритості з громадою, тому я готовий відповісти на запитання журналістів стосовно всіх звинувачень. Мене дивує, що за цей час жоден з тих, хто звинувачує мене в приватизації ВЖРЕПів чи нібито постачанні  спредів до дитячих садочків не звернувся до мене за коментарем чи роз’ясненням, або до правоохоронних органів з відповідним запитом.

Журналіст: Ви неодноразово запрошували свого опонента Віктора Развадовського прийняти участь у дебатах. Які питання Ви планували обговорити?

В.К: Віктору Йосиповичу можна поставити чимало запитань.  Але в мене, як громадянина, який сприймає все, що зараз відбувається в державі, як власну трагедію запитання лише одне:  що зробив народний депутат Развадовський за час своєї роботи на посаді Першого заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони для зміцнення обороноздатності нашої держави?

Журналіст: Які Ваші подальші політичні плани?

В.К: Зараз дуже складне становище в державі загалом та місті зокрема, а тому говорити про свої подальші політичні плани передчасно. Ситуація не може змінитися поки не змінилися люди, які б не на словах, а своїми справами доводили, що вони насправді прагнуть змінювати місто і державу на краще. Зараз я можу однозначно сказати лише те, що ми сформували команду фахівців, які хочуть і можуть змінити ситуацію на краще і з якою я разом піду на місцеві вибори відстоювати інтереси громади.

Прес-служба Володимира Кропивницького

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі