Місто

У Житомирському будинку дитини виготовляють маскувальні сітки, шкарпетки і сухі борщі для АТО

27 November 2014, 17:40

 У Житомирському обласному будинку дитини і працівники і малята – усі об’єднали зусилля, аби допомагати військовим на передовій. Доки дорослі плетуть маскувальні сітки, в’яжуть шерстяні шкарпетки і готують сухі борщі, дітвора працює над малюнками, щоб військові відчували підтримку і краще боронили державу.

З початку листопада працівниці обласного будинку дитини переймають досвід активісток з Дніпропетровська і сушать борщі – обід для воїнів на передовій. Власним коштом вони купили картоплю, буряк, капусту, моркву, цибулю і зранку до вечора сушать овочі.

Потім до них додають спеції і розкладають по пакетикам за спеціальним рецептом. Там, на Сході, воїнам достатньо залити вміст одного пакету 5 літрами окропу, поварити півгодинки – і борщ армійський по-житомирськи готовий.

Сало до борщу теж буде – радіють господині. Днями до них звернувся дідусь, який зголосився постачати їм копчене сало для солдат.

А щоб воїни не потерпали від зимових холодів, виховательки власноруч в’яжуть для них шкарпетки. Нитки для в’язання розпустили зі старих шерстяних речей. А зі списаних простирадл і білих халатів працівниці у вільну хвилину плетуть маскувальні сітки. 

Роботи у цих жінок завжди вистачає, адже на вихованні у будинку дитини знаходиться 75 малят віком до 4-х років. Втім вони зізнаються: якщо впродовж дня не можуть знайти вільної хвилини для допомоги армії, то плетуть і в’яжуть на нічних чергуваннях.

«Ми бажаємо, щоб все те, що ми робимо, доходило на передову, щоб там дійсно, коли є хвилинка відпочинку, щоб вона була насичена і теплом, і гарячою смачною їжею, тим чудодійним борщем, і щоб люди, які там воюють, знали, що ми тут живемо і кожну хвилиночку, кожну секунду думаємо про них», - каже Світлана Урсуленко, головний лікар Житомирського обласного спеціалізованого будинку дитини

Вже з дня на день сухі борщі, сітки, шкарпетки і дитячі малюнки передадуть волонтерам і колектив знову візьметься до роботи. А ще тут кажуть: раді прийняти на реабілітацію 20 сиріт із регіонів, охоплених війною, якщо керівництво держави ухвалить таке рішення.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі