Місто

У Житомирі родинам загиблих та поранених військових планують виділити 49 земельних ділянок

5 December 2014, 10:41

В Житомирській облдержадміністрації 4 грудня відбулася нарада з питань виділення земельних ділянок учасникам антитерористичної операції, що проживають на території області. Голова ОДА Сергій Машковський наголосив, що основна мета зібрання полягає в тому, аби скоординувати зусилля, щоб військовослужбовці чітко знали механізм та процедуру виділення земельних ділянок та розповіли представникам влади про проблеми, з якими вони найчастіше зустрічаються на цьому шляху.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

Як повідомив в.о. начальна головного управління Держземагентства у Житомирській області Володимир Михалець, наразі в області вже визначено 43 земельні масиви загальною площею 459 га за рахунок земель сільськогосподарського призначення, які належать до земель запасу. До управління Держземагентства, міських, сільських, селищних рад надійшло 1052 заяви, з яких розглянуто 382. Так, до управління Держземагентства в області спрямовано 352, а по 316 вже надані дозволи по складанню проекту землеустрою. Володимир Михалець повідомив, що максимальний розгляд кожного звернення становить сім днів.

Найбільше звернень надходить від жителів обласного центру та Житомирського району. За словами посадовця, зараз розглядається можливість виділення земельних ділянок, прилеглих до сіл Глибочиця, Сінгури, Буки та Іванівка Житомирського району.

Голова облдержадміністрації наголосив на тому, що першочергову увагу під час виділення земельних ділянок варто звернути на родини загиблих військовослужбовців та поранених бійців. Керівник області дав доручення в.о. начальника головного управління Держземагентства в області провести зустріч з особовим складом 13-го батальйону 95-ї Житомирської окремої механізованої бригади і чітко пояснити процедуру отримання земельних ділянок. Володимир Михалець запевнив, що готовий співпрацювати з ініціативної групою від учасників АТО та допомагати у вирішенні їх питань.

В.о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк звернула увагу на те, що 5 грудня на сесії міської ради планують виділити 4 земельні ділянки родинам загиблих учасників АТО (по вул. Червоноармійській) та 45 пораненим (у районі вулиць Денишівської та Кармелюка).

Представники влади запевнили військових у тому, що виділення земельної ділянки не є підставою для зняття з черги на отримання житла. Керівництво області та міста також займеться вирішенням питання про зниження вартості послуг по виготовленню проектної документації.

Сергій Машковський зазначив, що він, як голова облдержадміністрації, має намір звернутися до нового Кабінету Міністрів України та народних депутатів від Житомирщини з метою сприяння у вирішенні проблем учасників АТО з нашої області.

«Сподіваюся, що такі зустрічі будуть проводитися систематично. Найближчим часом планую організувати їх із бійцями 26-ї Бердичівської артилерійської бригади та 30-ї окремої механізованої бригади м. Новограда-Волинського. Я буду задоволений результатами нашої спільної роботи лише тоді, коли цим будуть задоволені військовослужбовці», - розповів Сергій Машковський. 

 

Фото прес-служби Житомирської облдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі