Місто

Пільговий проїзд школярів у житомирських маршрутках – це ініціатива перевізника, - Клинчук

5 December 2014, 17:07

Офіційно встановлених пільг для перевезення дітей шкільного віку у маршрутних таксі Житомира немає.

Про це Житомир.info у коментарі повідомив начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Володимир Клинчук.

«Згідно із законодавством, діти до 7 років перевозяться безкоштовно у громадському транспорті та маршрутках. Для школярів Житомирське трамвайно-тролейбусне управління пропонує проїзні квитки, вартість яких у 4 рази менша від вартості проїзних для громадян. Різницю у тарифах за перевезення учнів покриває міський бюджет. На автобусні перевезення такі кошти не закладаються», - сказав Володимир Клинчук.

З його слів, існує усна домовленість міської влади з перевізниками про часткові пільги для школярів у розмірі 1,50 або 2 гривні при вартості проїзду 2,50 грн. Але часто водії з власної ініціативи відмовляються возити учнів за пільговою ціною, особливо коли мова йде про старшокласників.

«Тут очевидний людський фактор, перевізник може й не знати, що дехто з водіїв вимагає з школярів повної вартості проїзду», - додав Клинчук.

5 грудня до Житомир.info по телефону звернулася жителька села Зарічани Житомирського району Марина, мама першокласника, із запитанням, чому одні водії возять школярів із Зарічан в Житомир зі знижкою (2 або 1,5 грн. при вартості проїзду 4 грн.), а інші відмовляються.

Як прокоментував ситуацію в. о. директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Роман Крисюк, пільга для школярів у приміських маршрутах не передбачена також. Знову ж таки, це ініціатива перевізників і водіїв – брати за проїзд з учнів 2 або 2,5 гривень при вартості проїзду 3,5 – 4,5 грн.  

«Пільговий проїзд хтось має компенсувати. У цьому випадку його ніхто не компенсує перевізнику, тому він на свій розсуд підходить до цього питання», - сказав Роман Крисюк.

Як повідомляв Житомир.info, укінці червня 2014 року в Житомирській області підвищили вартість проїзду в приміських та міжміських маршрутах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі