Місто

У Житомирі створили оперативний штаб, на стратегічних об’єктах встановлять 40 відеокамер

25 January 2015, 14:46

У зв'язку з терористичним актом у Маріуполі у Житомирі створений оперативний штаб реагування, до кінця тижня буде додатково встановлено більше 40 камер відеоспостереження на мостах та шляхопроводах.

Про це під час наради із заступниками міського голови та представниками правоохоронних органів 25 січня повідомив перший заступник міського голови Сергій Сухомлин, - інформує прес-служба міської ради.

"У зв'язку з терористичним актом у Маріуполі та іншими трагічними подіями на Сході у Житомирі створено оперативний штаб реагування, посилюється охорона об'єктів, що підлягають під першочергову загрозу терактів. До кінця тижня у місті буде додатково встановлено більше 40 камер відеоспостереження на стратегічних об’єктах (мостах та шляхопроводах). Інформація з них буде передаватися на Міський інформаційний центр, СБУ та обласне управління міліції. На даний момент в Житомирі визначено 600 бомбосховищ у підвалах багатоквартирних будинків та 7 окремих бомбосховищ у центрі міста. У найближчі 3 дні на інформаційних дошках житлових будинків буде розміщена інформація з адресою, номером телефону та ПІБ особи, відповідальної за найближче бомбосховище, а також з контактами Міського інформаційного центру», – повідомив Сергій Сухомлин.

Перший заступник міського голови також поінформував, що вже напрацьована пам’ятка для мешканців міста щодо плану дій у надзвичайних ситуаціях. Дана інформація буде розповсюджена через ЗМІ, підприємства та заклади управлінь міської ради, у громадському транспорті та через інші канали сповіщення.

«Подібні заходи з посилення безпеки не повинні викликати паніку серед громадян. Краще зараз відпрацювати план дій при можливій загрозі терористичного акту та вжити заходів аби його вчасно попередити. У такому випадку ми зможемо зберегти людські життя», – зазначив Сергій Сухомлин.

Телефони для довідок: 

Житомирський обласний інформаційний центр: 47-51-01,

Житомирський міський інформаційний центр: 15-80, 481-481.

Під час наради. Фото прес-служби 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі