Влада

Чоловік через суд захищає керівника ДФС у Житомирській області Куришко від люстрації, бо вона була в зоні АТО

28 January 2015, 17:18

 Як стало відомо Житомир.info, чоловік керівника головного управління ДФС в Житомирській області Лілії Куришко через суд вимагає, щоб дружина повідомила Державну фіскальну службу про своє неодноразове перебування у зоні АТО і тоді її не звільнять по закону про люстрацію.

Судовий позов чоловік подав до Богунського районного суду м.Житомира. 17 грудня в Єдиному державному реєстрі судових рішень з’явились дві ухвали судді Корицької В.О.

Суддя Богунського районного суду ухвалила відкрити провадження у справі. Попереднє судове засідання призначене на 05.02.2015 р. о 12-00 год. у приміщенні Богунського районного суду м. Житомира за адресою: місто Житомир, майдан Соборний, буд. 1, зал судових засідань 2-Б-4 (поверх другий).

Інша ухвала забороняє ДФС звільняти Лілію Куришко з роботи у період розгляду справи.

«Заборонити Державній фіскальній службі України (04655, м. Київ, вул. Львівська площа, 8) вчиняти дії стосовно звільнення ОСОБА_4 із займаної посади Першого заступника начальника Головного управління ДФС у Житомирській області на період розгляду даної справи. Ухвала про забезпечення позову підлягає негайному виконанню», - йдеться в документі.

Тепер сама суть позову, у якому ОСОБА_4 – це в. о. начальника головного управління ДФС у Житомирській області Лілія Куришко (відповідач), ОСОБА_2 – її чоловік (заявник), ОСОБА_3 – їх донька.

«Позивачем заявлено позов до ОСОБА_4, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Державна фіскальна служба України, про зобов'язання відповідача подати до ДФС України відповідні документи.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що спільна дитина ОСОБА_2 проживає разом із батьком. За домовленостю між батьками мати дитини надає їй повне матеріальне забезпечення, а батько здійснює виховання дитини, піклується про неї, тощо.

05.12.2014 р. відповідач повідомила про неможливість у подальшому забезпечувати дитину у зв'язку із її звільненням з роботи.

ОСОБА_2 зазначає, що відповідач неодноразово перебувала у зоні АТО як для виконання службових обов'язків по усуненню негативних наслідків терористичної діяльності у Донецькій області так і як волонтер, разом з тим ухиляється від надання таких документів роботодавцю, мотивуючи це своїми моральними принципами.

Однак, надання документальних та інших доказів її діяльності у зоні АТО може вплинути на прийняття роботодавцем рішення про її звільнення, оскільки в силу положень ч. 7 ст. 1 Закону України «Про очищення влади» заборона займати відповідні посади не стосується осіб, які визнані учасниками бойових дій під час проведення антитерористичної операції на сході України (виділено ред.) у встановленому законодавством порядку.

Вказаною бездіяльністю, зазначає позивач, порушуються права малолітньої дитини ОСОБА_3, яка отримує повне матеріальне забезпечення від матері ОСОБА_4 і звільнення останньої з роботи завдасть істотної шкоди інтересам дитини», - йдеться в ухвалі суду.

Як повідомляв Житомир.info, 13 січня під час прес-конференції директор департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції Тетяна Козаченко розповіла, що суддя Богунського районного суду заборонила звільняти працівника обласної Державної фіскальної служби в судовій справі про аліменти.

Декларацію Лілії Куришко за 2013 рік дивіться тут

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі