Політика

У Житомирі народні депутати говорили із сільськими головами про децентралізацію

29 January 2015, 16:13

Четверо народних депутатів – Павло Дзюблик, Вадим Кривенко, Олександр Ревега, Борислав Розенблат зустрілися у Житомирі з представниками асоціації сільських і селищних рад.

Більше 70-ти представників з усіх районів області приїхали, аби висловити свої пропозиції щодо внесення змін в бюджетний, податковий і земельний кодекси, а також обговорити ряд питань, які стосуються децентралізації влади.

«Для нас було дуже важливо послухати, що думають знизу про це все. Зрозуміло, що сільські голови в першу чергу думають про тих людей, яких представляють, зрозуміло, що вони хочуть якомога більше повноважень. Ми зі своєї сторони їм намагалися донести, що отримати гроші і додаткові повноваження - це означає ще і отримати додаткову відповідальність. Для подальшого розвитку системи децентралізації потрібен законопроект №0915 «Про добровільне об‘єднання територіальних громад». Треба міняти структуру адміністративну, яка на сьогоднішній день є. Але цей процес повинен бути добровільним, а по-друге - фінансово вмотивованим. Людей треба не заганяти у штучні об’єднання. Вони повинні самі вирішити, хто з ким об'єднується, і мати фінансовий стимул», - зазначив народний депутат Вадим Кривенко.

За словами нардепів, зустріч з сільськими головами тривала близько 2-х годин, селяни висловлювалися щодо недосконалості українського законодавства. Зрештою, депутати записали 22 поправки і пообіцяли найближчим часом зареєструвати їх.

Резюмуючи зустріч, голова Житомирської обласної ради Віталій Француз зазначив, що, розпочавши процес децентралізації, можна буде оцінити ефективність роботи сільських голів:

«Сьогодні треба інструмент, треба закон. Хтось перший почне, далі побачимо. Щось буде не так - треба буде підправляти. Але тільки говорити, що треба, і не приймати - сенсу нема, бо це вікно можливостей закриється».

Зліва направо: Вадим Кривенко, Павло Дзюблик, Олександр Ревега

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі