Влада

У Житомирі досі немає комунального МРТ, гроші залишилися в бюджеті, - Годований

19 February 2015, 10:18

 Магнітно-резонансний томограф, про який так багато говорили минулого року, і досі не купили.

Про це в коментарі Житомир.info сказав заступник голови Житомирської облради Руслан Годований.

«Коли конкурсна комісія зробила акцепт, тобто – визначила переможця, одна з компаній подала скаргу в Антимонопольний комітет, він її задовольнив. Поки йшли розбирання закінчився бюджетний рік, а якщо бюджетний рік закінчився, то купити неможливо. Тому знову депутати мають прийняти рішення про купівлю МРТ. Гроші не використані і знаходяться в обласному бюджеті», - сказав Годований.

Він також підкреслив, що фірма, яка скаржилася в АМКУ, відкликала свої документи с тендерних торгів.

«Фірма подала скаргу, Антимонопольний її задовольнив, вони відкликали документи. Коли ви подаєте (пропозицію на тендер) там є банківська гарантія, яка коштує певну суму, і вони видно щоб зекономити відкликали документи. Я взагалі за те, щоб Антимонопольний комітет розглядав скарги на місці. Хай у Києві займаються національними закупками, такими фантастичними, а з цими проблемами давайте розбиратися на місцях. І я вважаю, що хтось має нести відповідальність: якщо програла фірма і заблокувала, то треба якісь штрафні санкції чи ще щось, бо зараз ніякої відповідальності (за блокування)», - зазначив заступник голови обласної ради.

Руслан Годований каже, що якщо депутати на сесії приймуть рішення купити МРТ, то буде оголошений новий конкурс.

Як повідомляв Житомир.info, 29 квітня минулого року на сесії Житомирської облради депутати проголосували за розподіл 45,4 млн. грн., в тому числі – виділення 26 млн. грн. на покупку МРТ. Тендер на придбання апарату МРТ був оголошений в серпні, 10 жовтня відбулося відкриття тендерних пропозицій - переможцем стала київська фірма «УМТ+», яка запропонувала МРТ за 18 млн. 970 тис. грн. (з ПДВ).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі