Місто

Під час загальноміського молебню житомиряни пожертвували на потреби військових 15 тис. грн.

24 February 2015, 13:44

Під час загальноміського молебню «Ваша жертва безцінна», який відбувся ввечері 21 лютого на майдані Соборному у Житомирі, було зібрано 15 307 грн. 35 коп.

Гроші представники волонтерських організацій у присутності священнослужителів рахували 24 лютого у Житомирській міській раді.

Усі зібрані кошти підуть на потреби захисників України. Спочатку їх планували використати на закупівлю медикаментів.

«У нас є звернення від нашої 95-ї бригади стосовно того, щоб закупити їм медичні засоби. Якщо ви не заперечуєте, ми передамо кошти волонтерам, вони займуться закупівлею цих медикаментів, передадуть їх в нашу 95-ту аеромобільну бригаду, а далі відзвітують чи на виконкомі, чи на сесії про те, що закуплено і як це передано. Щоб громада розуміла, куди вона збирала ці кошти», - зазначила в. о. Житомирського міського голови Любов Цимбалюк.

Під час підрахунку коштів у прес-центрі міської ради був присутній військовослужбовець 95-ї бригади, який акцентував увагу присутніх, що десантникам наразі дуже необхідний флюсовий одяг та спальні мішки.

Архієпископ Житомирський та Новоград-Волинський Никодим зазначив, що ліки на потреби військових може закупити Житомирська єпархія УПЦ, а зібрані під час молебню кошти можна направити на інші потреби.

«Ми отримали таке прохання, лист-звернення: «Просимо вас надати вкрай необхідну термінову безповоротну допомогу медичному персоналу військової частини за номером: А-0281 медичними препаратами, які необхідні для збереження життя та військовослужбовців частини, що на даний час приймає участь в антитерористичній операції на сході України». Тут 15 пунктів на загальну суму 26 тис. 765 грн. Житомирська єпархія Української православної церкви із нашого благословення передасть медикаменти, тобто кошти для тих волонтерів, які безпосередньо через акт-передачу доставлять ці медикаменти у зону АТО на східну Україну», - зазначив Никодим.

На що саме підуть кошти у сумі 15 307 грн., зібрані під час молебню, поки остаточно не вирішили.

Відповідно до складеного акту, кошти спрямують «на потреби військовослужбовців Житомирської області». На що саме – буде вирішено на основі листа, який має надійти від керівництва 95-ї бригади.

Любов Цимбалюк наголосила, що не варто зволікати із закупівлею необхідних речей для військових, адже щодня гроші знецінюються. За її словами, про використання коштів відзвітують під час засідання виконкому, а на сайті міської ради будуть оприлюднені відповідні чеки.

Як повідомляв Житомир.info, близько тисячі вірян різних конфесій зібрались на майдані Соборному ввечері 21 лютого, аби вшанувати пам’ять Героїв Небесної сотні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі