Місто

Близько тисячі житомирян на майдані Соборному молилися за Небесну сотню

22 February 2015, 10:52

Близько тисячі житомирян зібрались, щоб вшанувати пам’ять Героїв Небесної сотні на Майдані Соборному ввечері 21 лютого. Віряни різних конфесій прийшли помолитись за душі протестувальників, розстріляних рік тому у самому центрі Києва.

«З 18 лютого і по 21 лютого – дні, коли вшановується пам’ять Небесної сотні, і сьогодні житомиряни зібрались, щоб вшанувати пам’ять наших Героїв, тобто нашої новітньої історії, як ми бачимо», - розповідає житомирянка Христина.

«Прийшли вшанувати пам’ять загиблих Небесної сотні, загиблих Героїв, які і зараз гинуть за нас, за нашу землю, за нашу Україну. Прийшла помолитись, поклонитись. І нехай тим, хто загинув, буде вічна пам’ять і земля пухом. І скоріше, щоб закінчилась війна, і щоб ми всі жили в мирі і злагоді, в любові», - каже житоминяка Антоніна Волкова.

Організатори молебеню виклали герб України зі свічок на центральній площі міста, біля якого віряни ставили свої лампадки.

Архієпископ Житомирський і Овруцький Ізяслав, звертаючись до людей, розповів, що і сам був на Майдані ще тоді, коли не було людських жертв.

«Я був на Майдані тоді, коли ще не було смертей. Тоді ми стояли і читали молитви, ми молились, щоб Бог дав нам перемогу на Майдані. І Бог дав перемогу, але якою ціною. Ту ціну ми сьогодні всі разом відзначаємо, і всі разом шануємо, і всі разом схиляємо голови. Я попрошу відзначити заупокійною молитвою тих, хто загинув за нас, аби ми жили так, як ми хочемо жити, а не так, як нас ведуть, як стадо», - каже Ізяслав.

Під час молебню священнослужителі різних конфесій прочитали заупокійні молитви за всіма загиблими на київському Майдані.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі