Влада

Два міста Житомирської області відберуть для участі у проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

25 February 2015, 13:06

Для участі у Проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» на 2015-2017 роки, який фінансується Європейським Союзом спільно з Програмою розвитку ООН, будуть відібрані 2 міста від Житомирської області з чисельністю населення від 10 до 150 тисяч.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

Участь у проекті візьмуть також міста Київської, Чернігівської, Рівненської, Полтавської, Дніпропетровської, Харківської, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Донецької та Луганської областей. Заявки приймаються до 27 лютого, визначення міст-партнерів Проекту МРГ відбудеться на конкурсних засадах.

Проект «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» у сфері розвитку міст має на меті, зокрема, стимулювати участь громад у вирішенні питань місцевого розвитку, сприяти вирішенню питань децентралізації та соціально-економічного розвитку міст, сприяти впровадженню ефективних моделей надання якісних муніципальних послуг та становленню «ефективного власника житла», впровадженню методів раціонального управління та обслуговування багатоквартирних житлових будинків; на умовах спільного фінансування сприяти реалізації ініціатив організації місцевих громад, спрямованих на вирішення питань капітального ремонту та підвищення енергоефективності житлових будинків та будівель навчальних закладів, питань водопостачання та водовідведення в районах забудови садибного типу, а також раціонального використання ресурсів у житловому секторі.

Фінансова участь Проекту МРГ у спільному фінансуванні ініціатив організацій місцевих громад становитиме до 50% кошторисної вартості мікропроекту. Обов’язкова фінансова участь організації громадян складає не менше 5% кошторисної вартості мікропроекту.

Як повідомляв Житомир.info, у січні 2015 року для участі у третій фазі Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» були відібрані 32 сільських та селищних рад з восьми районів Житомирської області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі