Влада

У Житомирській області відібрали 32 сільські та селищні ради для участі у Проекті Євросоюзу

5 January 2015, 15:14

 У Житомирській області відібрано 32 сільських та селищних рад з восьми районів - Андрушівського, Бердичівського, Коростенського, Любарського, Лугинського, Романівського, Ружинського та Чуднівського, - відібраних для участі у третій фазі Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду». 

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

Під час засідання робочої групи щодо остаточного відбору рад 30 грудня також було вирішено відібрати 19 «резервних» місцевих рад для участі у проекті Європейського Союзу.

Діяльність Проекту ЄС/ПРООН спрямована на відновлення базової соціальної і комунальної інфраструктури у сферах діяльності громад: енергоефективність, охорона здоров’я, охорона навколишнього середовища, водопостачання, розвиток малого аграрного бізнесу (створення обслуговуючих кооперативів).

Співфінансування окремих проектів, які спрямовані на поліпшення життєдіяльності громад, відбуватиметься таким чином: 75%  - Проект, 20% - місцевий бюджет, 5% - місцева громада.

Наступним етапом підготовки до реалізації Проекту будуть збори депутатів і активу відповідних місцевих рад, - інформує прес-служба.

Як повідомляв Житомир.info, у листопаді 2014 року з 23-х районів Житомирської області було відібрано 8 для участі у третій фазі Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі