Культура

У Житомирі відкриють кімнату пам’яті Святослава Ріхтера

4 March 2015, 09:11

До 100-річчя відомого композитора Святослава Ріхтера у Житомирі відкриють кімнату пам’яті.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«Світлу пам'ять великого Маестро в рідному Житомирі вшановують Міжнародним фестивалем майстрів мистецтва та конкурсом юних піаністів імені Святослава Ріхтера. Його іменем названа обласна філармонія та музична школа. А цьогоріч відкриється єдина в Україні виставочна експозиція «Кімната пам’яті Святослава Ріхтера», - зазначають в ОДА.

На відкриття експозиції запрошуються жителі та гості обласного центру. Захід відбудеться 5 березня о 12.00 в музичній школі № 2 імені Святослава Ріхтера (вул. Івана Франка, 12).

Довідково: Святослав Теофілович Ріхтер – видатний піаніст, один із найталановитіших музикантів ХХ століття – народився 20 (7) березня 1915 року в Житомирі.

Святослав Ріхтер за своє творче життя дав понад три з половиною тисячі концертів та записав близько тисячі музичних творів. В Україні відбулося 169 його концертів, а в рідному Житомирі – 4.

Помер Святослав Ріхтер 1 серпня 1997 року від серцевого нападу. Маестро поховали на Новодівочому цвинтарі в Москві.

Як повідомляв Житомир.info, влітку 2014 року влада Житомира оголосила конкурс на кращу проектну та скульптурну пропозицію пам'ятника уродженцю Житомира, радянському піаністу, культурному і громадському діячу, одному з найбільших музикантів XX століття Святославу Ріхтеру. Результати конкурсу обіцяли оголосити ще наприкінці листопада минулого року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі