Місто

У Житомирі проведуть громадське обговорення проекту пам’ятника Святославу Ріхтеру

10 November 2014, 16:00

Влітку цього року влада Житомира оголосила конкурс на кращу проектну та скульптурну пропозицію пам'ятника уродженцю Житомира, радянському піаністу, культурному і громадському діячу, одному з найбільших музикантів XX століття Святославу Ріхтеру.

В управлінні містобудування, архітектури та дизайну міського середовища Житомирської міської ради Житомир.info розповіли, що результати конкурсу стануть відомі наприкінці листопада.

«Десь у 20-х числах листопада планується проведення громадських обговорень. Швидше за все, вони пройдуть на Михайлівській або ж на майдані Корольова – у такому ж форматі, як і обговорення реконструкції Михайлівської і пам’ятника Ольжичу. На обговорення будуть представлені пропозиції трьох учасників. Потім відбудеться засідання конкурсної комісії, під час якого визначиться краща скульптурна пропозиція», - розповіли в управлінні містобудування, архітектури та дизайну.

Відповідно до умов конкурсу, один із варіантів місця встановлення пам’ятника Ріхтеру – вул. Велика Бердичівська, 89, поряд з будівлею родильного притулку братів Дуриліних, в якому народився музикант.

Раніше мова йшла про облаштування в цьому будинку музею, однак далі розмов справа не пішла. Про те, що у будівлі на Великій Бердичівській, 89 майже 100 років тому народився геніальний піаніст, нині не говорить нічого.

Нагадаємо, у 2010 році ім’я Святослава Ріхтера було присвоєно житомирській музичній школі №2, яка розташована на вулиці 1-го Травня.

В 2011 році на цій же музичній школі було відкрито меморіальну дошку Ріхтеру.

Фото Андрія Дідковського

Як повідомляв Житомир.info, у Житомирі визначили кращу скульптурну пропозицію пам’ятника Олегу Ольжичу. Найкращим проектом визнана робота скульптора Василя Фещенка, дизайн Юрія Дубініна.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі