Події

У райцентрі Житомирської області АМКУ оштрафував фірму, яка 2,5 роки «прибирала» неіснуючі прибудинкові території

31 March 2015, 17:44

Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Малин Енергоінвест» за зловживання монопольним становищем в частині застосування економічно необґрунтованих тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій.

Про це Житомир.info повідомили в прес-службі Житомирського обласного відділення АМКУ.

В ході розгляду справи було встановлено, що ТОВ «Малин Енергоінвест», починаючи з 19 вересня 2012 року і по 13 березня 2015 року застосовувало для мешканців 15 житлових будинків, розташованих у місті Малині, необґрунтовані тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Справа у тому, що для мешканців цих будинків, відповідно до рішення виконавчого комітету Малинської міської ради від 19 вересня 2012 року № 230, було зменшено площі прибудинкових територій житлових будинків.

Тож дії ТОВ «Малин Енергоінвест» АМКУ кваліфікував як порушення законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді зловживання монопольним становищем шляхом вчинення дій, що призвели до ущемлення інтересів споживачів, які були б неможливими за умов існування значної конкуренції на ринку.

За вчинення порушення  адміністративна колегія Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України наклала штраф на ТОВ «Малин Енергоінвест» у розмірі 68 тис. грн та зобов’язала у двохмісячний строк з дня одержання рішення провести перерахунок плати мешканцям 15 житлових будинків.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі