Влада

Мінагрополітики не збирається повертати житомирському вузу землю, бо планує її приватизацію чи розпаювання

19 April 2015, 12:20

Міністерство аграрної політики вважає недоцільним повернення ДП «ДГ «Україна» в структуру Житомирського національного агроекологічного університету та вже включило його до переліку об’єктів, які підлягають приватизації у 2015 році. Також розглядається можливість його розпаювання.

Таку відповідь 10 квітня надало Мінагрополітики на звернення Житомирської обласної ради від 19 березня з проханням повернути агроуніверситету незаконно відчужене навчально-дослідне господарство. 

«На сьогодні уповноваженим органом управління державного підприємства «Україна» є Мінагрополітики України. За пропозицією Мінагрополітики України, вказане державне підприємство включено до розробленого Мінекономрозвитку України на виконання доручень Уряду проекту постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліків державного майна, що підлягає приватизації у 2015 році», який погоджений Мінагрополітики України листом від 24.03.2015 №37-27-4-9/4329», - йдеться у листі-відповіді Міністерства агрополітики.

В міністерстві додають, що приватизація державного підприємства «Україна» буде здійснюватися у відповідності з вимогами Закону України «Про особливості приватизації майна в агропромисловому комплексі», а саме розглядатиметься питання щодо можливості безоплатної передачі земельних ділянок, які перебувають у постійному користуванні даного держпідприємства, у власність його працівників та прирівняних до них осіб, тобто розпаювання.

За словами в.о. ректора ЖНАЕУ Олега Скидана, колектив та студенти вузу обурені таким ставленням до проблем університету, а тому уже розпочали збір підписів проти позиції Мінагрополітики України щодо розпаювання та знищення ДП «ДГ «Україна».

«Така позиція Мінагрополітики України виглядає як повна зневага до думки всього депутатського корпусу Житомирської обласної ради, облдержадміністрації, колективу університету і працівників дослідного господарства, які ще 8 січня цього року письмово погодилися на входження підприємства в структуру університету. Науково-педагогічний колектив та студенти університету обурені таким байдужим відношенням до університету та проблем його розвитку. Тим більш невиправданою така позиція виглядає з огляду на аграрну спрямованість економіки Житомирщини, в якій частка сільського, лісового господарства та харчової промисловості становить близько 53,5% структури валового регіонального продукту. В цих умовах навпаки необхідно усі можливі ресурси спрямовувати на посилення підготовки і перепідготовки фахівців для аграрного сектору економіки регіону, проведення відповідних наукових досліджень, формування модельного для зони Полісся України навчально-дослідного багатогалузевого господарства», - йдеться у офіційному зверненні в.о. ректора ЖНАЕУ Олега Скидана.

Як повідомляв Житомир.info, 19 березня депутати обласної ради направили звернення до Міністерства аграрної політики з проханням повернути Житомирському національному агроекологічному університету незаконно відчужене науково-дослідне господарство.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі